Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kum Ocağı Yüzünden Köylerini Satacaklar

Muş'a 25 kilometre mesafede 120 hane ve yaklaşık 2 bin nüfusu bulunan Şenova köyü sakinleri kum ocaklarından rahatsız olunca çareyi köyü satılığa çıkarmakta buldu. Köyün her iki girişine 'Satılık Köy' tabelası asan köylüler, köyü satıp başka yere yerleşmek istediklerini belirtti. Çevredeki kum ocağı sayısının her geçen gün arttığını belirten

Zaman Gazetesi
Kum Ocağı Yüzünden Köylerini Satacaklar

Muş'a 25 kilometre mesafede 120 hane ve yaklaşık 2 bin nüfusu bulunan Şenova köyü sakinleri kum ocaklarından rahatsız olunca çareyi köyü satılığa çıkarmakta buldu.

Köyün her iki girişine 'Satılık Köy' tabelası asan köylüler, köyü satıp başka yere yerleşmek istediklerini belirtti. Çevredeki kum ocağı sayısının her geçen gün arttığını belirten Şenova Köyü Muhtarı Cevdet Şirvan, tapulu arazilerinde tarım ve hayvancılık yapamaz hale geldiklerini söyledi. Kum ocaklarıyla ilgili defalarca müracaatta bulunduklarını ama seslerini kimseye duyuramadıklarını ifade eden Cevdet Şirvan sorunlarını şöyle anlattı: "Tapulu arazilerimizin bulunduğu alanlarda kum ocakları açılıyor. Bu alanlarda tarım yapıyoruz, hayvanlarımızı otlatıyoruz. Ocaklar hakkında valiye ve cumhuriyet savcılığına dilekçe verdim; ama bir sonuç alamadık." İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri ise konuyla alakalarının olmadığını savundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kum-ocagi-yuzunden-koylerini-satacaklar-_81782.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!