Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kundu Yat Limanı Projesi Sektörü İkiye Böldü

Antalya'nın Kundu bölgesine yapılması planlanan yat limanı projesi ile ilgili çok farklı iki görüş ortaya çıktı. 'Yat limanı Kundu'da görüntü k

Turizmde Bu Sabah
Kundu Yat Limanı Projesi Sektörü İkiye Böldü

b>Antalya'nın Kundu bölgesine yapılması planlanan yat limanı projesi ile ilgili çok farklı iki görüş ortaya çıktı. 'Yat limanı Kundu'da görüntü kirliliği yaratır' görüşüne karşılık, bunun tam tersini savununlar şöyle diyor: "Yat limanı yapılırsa zaten haftasonlarında yoğun olarak yaşanan çevre kirliliği önlenebilir".

"KUNDU'YU KİRLETİR"
Sky Airlines Yönetim Kurulu üyesi Yalım Tilev, tematik oteller zinciri ile turizme kazandırılan Kundu bölgesinin böyle bir projeyle zarar göreceğini belirterek, ülkemizde birçok alternatif yat limanı alanı varken Kundu'ya böyle bir liman inşa edilmesinin yanlış olduğunu vurguladı. Turizmdebusabah.com'a bir mektup gönderen Tilev, şunları söyledi:

"Turizmin gözbebeği ve lokomotifi olan Antalya'da doğanın kaleminden çıkmış bir gerdanlık gibi Lara'dan başlayıp Aksu'ya kadar uzanan Kundu bölgesi deniz ve kumunun özellikleri nedeni ile deniz, kum ve güneş tatili için ülkemize gelecek turistleri artıracak niteliktedir. Kundu bölgesine turizm yatırımcıları tarafından “tema” oteller (Titanic, Topkapı, Kremlin, Venedik, Lares, Diva ve Tropicana gibi) inşa edilerek Türk turizmine ve Antalya'ya kazandırılmıştır.

İmar planında tüm çevre görüntüsünü bozan ve bu bölgeye yapılan otellerin konseptine uymayan, yat turizmine de uygun olmayan bir bölgeye yapılması planlanan bu limanın turizmi baltalayacağını belirtmek isteriz.

Teknelerin yüzeyindeki kirlilik bile açık deniz rüzgarının etkisi ile bu doğa harikası kumsallarımızı çirkinleştirecektir. Bu bölgenin sahil yapısı ve doğası yat turizmi ve yat limanına uygun değildir.

Antalya şehrine en yakın turistik bölge olarak 20-25 bin yatak kapasitesi oluşturan bu bölgede yat limanı projesi konusunda ısrar edilmesi, bugüne kadar yapılan milyonlarca dolarlık yatırımların atıl hale gelmesine sebep olacak, bundan Antalya halkı ve esnafı da olumsuz etkilenecektir. Bölge turizmimiz ciddi anlamda gelir ve katma değer kaybına uğrayacaktır."

"KUNDU SAHİLLERİNİN TEMİZLENMESİ İÇİN NEDEN OLABİLİR"
Bölgedeki tematik otellerden biri olan World Of Wonders Topkapı Palace'ın Genel Müdürü Uğur Yiğit ise Yalım Tilev'in aksine Kundu'ya yapılacak yat limanının bölgeye canlılık getirebileceğini söylüyor.

Kundu'yla havaalanı arasındaki mesafeyi 8 dakikaya indirecek karayolu çalışmasının ve yat limanı projesinin aynı zamanlarda tamamlanması durumunda bölgedeki turizm potansiyelinin daha da artacağını düşündüğünü vurgulayan Yiğit, "Yat limanı ve havaalanı ile mesafeyi kısaltacak karayolunun birbirine entegre olarak çalışması Kundu'yu zenginleştirir. Havaalanına gidecek turist en kısa yol olan Kundu'ya gelip yatını limana demirleme imkanına sahip olur." dedi.

Ayrıca, çevredeki balık lokantalarının neden olduğu özellikle haftasonlarında yoğun olarak yaşanan Kundu sahillerindeki çevre kirliliğinin bu liman sayesinde azalabileceğini belirten Yiğit, "Yat limanıyla birlikte çevre kirliliğine karşı sıkı önlemler alınırsa bölgedeki kirliliğin de önüne geçilmiş olur." diye konuştu.

PROJE İMAR KOMİSYONU'NDA İNCELENİYOR
Kundu bölgesinde yapılması planlanan yat limanı projesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bölgeye ilişkin imar planında yer alıyor. Bir süredir rafa kaldırılan bu plan genişletilerek tekrar gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan ve itirazlar nedeniyle İmar Komisyonu'nda bekleyen bu projenin hayata geçmesi için önce İmar Komisyonu'ndan onay alması gerekiyor. Komisyondan onay alırsa Büyükşehir Meclisi'nde tekrar gündeme gelip görüşülecek ve kıyı ile ilgili değerlendirme için Bayındır ve İskan Bakanlığı'na iletilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kundu-yat-limani-projesi-sektoru-ikiye-boldu_5317.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!