Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Künefeci Yapılan Meclis Müze Olacak

Hatay’da künefeci yapılan tarihi Meclis binası Kurtuluş Müzesi olacak. Hatay’ın Türk topraklarına katılma kararının alındığı tarihi Meclis binasının künefeci olarak işletilmesine tepkiler sürüyor.

yapi.com.tr
Künefeci Yapılan Meclis Müze Olacak

AKP Hatay Milletvekili ve Kültür Turizm eski Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman “Tarihi Meclis binası Kurtuluş Müzesi yapılacak” dedi. Yayman, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, Hatay Devlet Meclisinin toplandığı tarihi binanın aslına uygun olarak hizmet vermesi için çalışmalar yapıldığını söyledi. Fransız mimar Leon Benju tarafından 1927 yılında yapılan binanın, Hatay'ın anavatana katılmasıyla birlikte Hatay Meclisi olarak hizmet verdiğini hatırlatan Yayman, şunları söyledi:

“Eylül 1938'de bu binada Hatay Devleti Meclisi toplantı yaptı. Kültür Turizm Bakan yardımcılığım dönemimde binanın aslına uygun olarak ‘Hatay Kurtuluş Müzesi' olması için çalışmaları başlattım. Mülk sahibi Adalı ailesi ile de irtibat kuruldu. Bina şu an bir şirket tarafından kiralanmış ve künefeci olarak kullanılıyor. Daha önce sinema da olmuştu. Bina hakkında Hatay Valiliği'nin kamulaştırma kararı da var. Hatay'ın en değerli binasının kamulaştırılıp, Kurtuluş Müzesi olarak kullanılması için çaba gösteriyoruz.” Binanın sahibi Adalı Ailesi ise kendilerine ait olan mülkiyetin, kiraya verdikleri şirket tarafından restore edilerek Kültür ve Sanat Merkezi olarak değerlendirildiğini, vekillerin Hatay Meclisi'nde yaptığı toplantıdaki koltukların da aynı şekilde muhafaza edildiğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kunefeci-yapilan-meclis-muze-olacak_168735.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!