Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kura Çekiminde Sevinçten Bayılan da Var Oynayan da

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Türkiye genelinde başlattığı aylık 100 lira ödemeli konut projesinin Antalya’daki kura çekiminde ev alma hakkı kazananlar büyük sevinç yaşadı. Sevinçten bayılanlar, ağlayanlar da oldu göbek atıp oynayanlar da. Konut kazanan Fehmi Ateş, heyecandan tribünden atlayınca bayıldı ve hastaneye kaldırıldı.

Radikal Gazetesi
Kura Çekiminde Sevinçten Bayılan da Var Oynayan da

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Türkiye genelinde başlattığı aylık 100 lira ödemeli konut projesinin Antalya’daki kura çekiminde ev alma hakkı kazananlar büyük sevinç yaşadı. Sevinçten bayılanlar, ağlayanlar da oldu göbek atıp oynayanlar da. Konut kazanan Fehmi Ateş, heyecandan tribünden atlayınca bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri, sevinçten bayılanlara yetişmekte güçlük çekti. TOKİ’nin yoksul grubu için çeşitli illerde başlattığı aylık 100 lira ödemeli konut yapıldı. 45 metrekarelik 1+1 konutlar için Dilek Sabancı Spor Salonu’nda yapılan çekilişe yaklaşık 300 kişi katıldı. 448 dairelik projeye 44’ü özürlü olan 775 vatandaş başvurdu. Proje için yapılan çekilişin ilk üçü özürlü vatandaşlar arasındaydı. Tuncay Gültekin, Mustafa Olgun ve Esin Yurteri bu konutlardan almaya hak kazanan ilk üç özürlü vatandaş oldu.

Geri kalan 41 özürlü genel başvuru havuzu içinde değerlendirilerek kuraya tabii oldu. Başvuru için seçilen 448 asil üyeden geri kalan tüm başvuru sahipleri yedek üye oldu. TOKİ yetkilisi Levent Cenkci, 20 yıl ödemeli projenin başladığı tarihten itibaren üç yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

Genel kura başladıktan sonra adı anons edilen ilk kişi iki çocuk annesi bir dul olan Dilek Çulcu oldu. Çöplerden plastik toplayarak çocuklarını büyütmeye çalıştığını ifade eden Çulcu, gözyaşlarını tutamadı. Fehmi Ateş adındaki bir talihli coşkusuna engel olamayıp tribünden sahaya atladı ve ardından baygınlık geçirdi.
Ambulans ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Ateş’in iki gündür aç olduğu heyecanla birlikte de tansiyonunun çıktığı öğrenildi.

Kampanya TOKİ’nin telefonlarını kilitledi

TOKİ’den 2008 yılı sonuna kadar konut ve işyeri alıp borcun kalan bakiyesini erken kapatmak isteyenlere yapılan yüzde 21 indirim kampanyasında son üç haftaya girildi. Yoğun talep üzerine başlatılan kampanyanın ilk günlerinde TOKİ’nin telefonları kilitlendi. Bilgi almak isteyenler ödeme kolaylığı ile zaten cazip olan TOKİ konutlarının, yeni kampanya ile daha da cazip hale geldiğini ifade ettiler. İndirim kampanyasından yararlanmak isteyenlerin, taksitleri ödedikleri banka şubelerine başvurması gerekiyor. Borcun üç ay vadeli eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 18, altı ay vadeli eşit taksitli olarak kapatılması durumunda ise yüzde 16 indirim uygulanacak. 27 Nisan’da başlayan kampanya 27 Mayıs’ta sona erecek. Uygulamadan, 2008 yılı sonuna kadar satılmış ve kalan vadesi 12 aydan daha uzun olan projeler yararlanacak. 2008 yılı sonu itibarıyla 127 bin kişinin konut alımı nedeniyle TOKİ’ye taksit ödemesi devam ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kura-cekiminde-sevincten-bayilan-da-var-oynayan-da_68826.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!