Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kuraklık Oturumunda Meclisin Çatısı Aktı

TBMM Genel Kurulunda, DTP'nin, ''Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kuraklığın etkilerinin'' araştırılmasını içeren grup önerisi reddedildi. Yapılan görüşmelerde Ankara'da yağan şiddetli yağmur meclisin çatısından Genel Kurul salonuna akmaya başlayınca oturum tatil edildi.

Akşam Gazetesi
Kuraklık Oturumunda Meclisin Çatısı Aktı

TBMM Genel Kurulunda, DTP'nin, ''Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kuraklığın etkilerinin'' araştırılmasını içeren grup önerisi reddedildi. Yapılan görüşmelerde Ankara'da yağan şiddetli yağmur meclisin çatısından Genel Kurul salonuna akmaya başlayınca oturum tatil edildi.

Genel Kurulda, ilk olarak, DTP'nin, kuraklığın, hayvancılık ve tarım üzerindeki etkilerinin belirlenmesi için Meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin grup önerisinin bugün görüşülmesine dair grup önerisi ele alındı.

Partisinin grup önerisi üzerinde söz alan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, küresel ısınmaya karşı önlem alınması gerektiğini ifade ederek, 2030'da Türkiye'de sıcaklığın 2-3 derece artacağını anımsattı. Sakık, küresel ısınmanın en fazla görüldüğü yerlerden birinin Van Gölü olduğunu, gölün yavaş yavaş kuramaya başladığını söyledi. Sakık, ''Doğayla oynamayalım, doğa çocuklarımızın, hepimizin geleceğidir'' dedi.

AKP Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, DTP'nin grup önerisi aleyhinde yaptığı konuşmada, küresel ısınmanın, çağın sorunu olduğunu, bu nedenle dünyada ve Türkiye'de sıkıntılar yaşandığını, tarım ve çevre alanında sorunların arttığını belirtti. Bu sorunlara karşı Hükümetin önlemler aldığını, daha önce de bu konuyla ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulduğunu anımsatan Çolak, yeni bir komisyonun zaman kaybı olacağını ifade etti.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren de küresel ısınmanın, Türkiye'de de kendini gösterdiğini, yağışların azaldığını söyledi. Diren, ''Türkiye tarım alanında kendine yeten 7 ülkeden biri'' sözünün geride kaldığını, giderek daha fazla tarım ürünü ithal edildiğini bildirdi. Konuşmaların ardından DTP'nin grup önerisi reddedildi.

Su damlayınca ara verildi

Genel Kurul'da daha sonra MHP'nin, ''Fındık üreticilerinin sorunlarına ilişkin'' grup önerisine geçildi. Öneri üzerinde söz alan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın konuşması sırasında, CHP sıralarından bazı milletvekili, Başkanvekili Nevzat Pakdil'e ''tavandan yağmur suyu damladığı'' uyarısında bulundu. Başkanvekili Pakdil, oturuma ara verdi.

Verilen arada, yağmur damlaları milletvekilleri arasında espri konusu oldu. CHP'li bazı milletvekilleri, ''şemsiye getirelim'' derken, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen de ''CHP'nin üzerine su mu damlıyor, rahmettir rahmet...'' diye espri yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuraklik-oturumunda-meclisin-catisi-akti_69784.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!