Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KURAM Mesleki Sınav Merkezi Projesinde Mesai Sürüyor

Tarihi eserlerin restorasyonunda görev alacak çalışanları sertifikalandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesinde Ağustos ayı proje ilerleme toplantısı düzenlendi.

yapi.com.tr
KURAM Mesleki Sınav Merkezi Projesinde Mesai Sürüyor

AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi'nin Sözleşme Makamı; Operasyon Faydalanıcısı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) olan KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde revizyon toplantısı 27 Ağustos’ta gerçekleştirildi.

Online düzenlenen toplantıya faydalanıcı kurum Yeryüzü Mühendisleri Derneği (YYM) yetkili temsilcisi Ömer Faruk Kültür, proje koordinatörü Ali Reyhan Esen, proje asistanı Merve Sena Kaymak, Muhasebeci Furkan Kalkan, Expert-1 İrem Güzelaydın, Expert-5 Mohammad Eyad Kamacheh, Expert-3 Sinan Bakan, Expert-4 Fatih Özbaş, Proje Danışmanı-1 Mehmet Hüsrev Subaşı,   Proje Danışmanı-2 Suphi Saatçi, Proje Danışmanı-3 Zekai Celep, üniversiteden görevlendirilen Murat Yavuz, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Esin Serttaş Yaren ve Şengül Koncagül katıldı.  

Projede Ağustos ayında gerçekleştirilen faaliyetlerin tüm detaylarıyla ele alındığı toplantıda revizyon sürecinde son aşamaya gelindiği ve yapılan değişikliklerin tamamlanmasının ardından taraflardan görüş almaya başlanacağı bilgisi katılımcılarla paylaşıldı. Proje asistanı Merve Sena Kaymak’ın paylaştığı bilgilere göre; arama konferansı ve çalıştaylar için davetli listelerinin belirlendiği projede, UMS ve UY birimlerine ve revizyonlara bağlı olarak çalıştaylar için gruplar da netleştirildi. Muhasebeci Furkan Kalkan ise projenin satın alma süreçlerinin bu ay içerisinde tamamlanacağı bilgisini aktardı.

Sınav sorularının hazırlık aşaması sürüyor
Kaymak, Eylül ayında satın almaların bu ay tamamlanmasının hedeflendiğini; farkındalık arttırma faaliyetleri, görünürlük malzemelerinin hazırlanması, sosyal medya ve basılı medyada görünürlük çalışmalarının da devam edeceğini aktardı. Proje koordinatörü Ali Reyhan Esen sınav sorularının hazırlık sürecinin aciliyetine işaret ederken, Expert-5 Mohammad Eyad Kamacheh soru hazırlıkları hakkında gelinen son durum hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kamacheh betonarme yapı projesi çizimi sorularının yarısının tamamlandığını; çelik yapı projesi çizimi ve prefabrik yapı projesi çizimi sorularının tamamlanmak üzere olduğunu, yol projeleri çizimi sorularının yarısının tamamlandığını, yol projelerinde sanat yapıları çizimi sorularına ise henüz başlanılmadığını ifade etti. Üniversiteden görevlendirilen Murat Yavuz ise, Kagir eser koruma ve restorasyonu alanında hazırlanan soruların tamamlanmak üzere olduğunu anlattı. Proje Danışmanı-3 Zekai Celep, soru hazırlıklarında teknik olarak cevapların homojen dağılması;   A,B,C,D şıklarının orantılı olması ve olumsuz ifadelerin arka arkaya yer almaması gerektiğini hatırlattı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Esin Serttaş Yaren, projede gelinen son durum ve soru hazırlamaya yönelik çalışmalarından ötürü ekibe tebriklerini iletti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuram-mesleki-sinav-merkezi-projesinde-mesai-suruyor-_186965.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!