Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Küresel Ekonomi Yeni Tehlikeli Bir Döneme Girdi"

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, George Washington Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, ''Avrupalı ülkeler ortak para birimi konusundaki ortak sorumluluklarına ilişkin zorlu gerçeklere direnç gösterdikleri için küresel ekonomi yeni bir tehlikeli döneme girdi'' dedi.

yapi.com.tr / AA
"Küresel Ekonomi Yeni Tehlikeli Bir Döneme Girdi"

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, George Washington Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, ''Avrupalı ülkeler ortak para birimi konusundaki ortak sorumluluklarına ilişkin zorlu gerçeklere direnç gösterdikleri için küresel ekonomi yeni bir tehlikeli döneme girdi'' dedi. Avro Bölgesi ülkelerini, Avrupa'daki borç krizini önlemede sert önlemler almamakla eleştiren Zoellick, bu ülkelerin sorumlu hareket etmediğini, çünkü işleyeceğini garanti altına almadan ortak para birimi oluşturduklarını ifade etti.
    
Konuşmasında, ABD'nin artan bütçe açıklarının üstesinden gelmede başarısız olduğunu ve serbest ticaret anlaşmalarında ilerleme kaydedemediğini vurgulayan Zoellick, Japonya'nın da yapısal reformları geciktirmesi yüzünden küresel ekonominin karşı karşıya olduğu son risklerde sorumluluğu bulunduğunu belirtti.

Avrupa'da, ABD'de ve Japonya'daki yetkililerin ekonomik modeldeki değişime direnen tutumlarının küresel ekonomiye zarar verebileceği uyarısında bulunan Zoellick, ''ABD, Avrupa ve Japonya, ekonomileri sorunlarını çözmek için zor kararları almayı uzun süredir geciktiriyorlar'' dedi. Zoellick, ''Avrupa, Japonya ve ABD sorumluluklarıyla yüzyüze gelmediği sürece sadece kendilerini değil küresel ekonomiyi de perişan edecekler'' ifadesini kullandı.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kuresel-ekonomi-yeni-tehlikeli-bir-doneme-girdi_89064.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!