Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Küresel Isınma Gözler Önünde

Zambiya ile Zimbabve arasında bulunan Victoria Şelalesi'nin sadece 10 ay içerisinde çekilmiş fotoğrafları yaşanan trajediyi gözler önüne seriyor.

yapi.com.tr
Küresel Isınma Gözler Önünde

Küresel ısınmanın etkisini gösterdiği, havaların geç soğuduğu, aşırı ısındığı, mevsimlerin düzeninin karıştığı şu günlerde çevre aktivistleri ve doğayı savunan sivil toplum kuruluşları ve bireylerin, siyasetçilere yönelik “Küresel ısınmaya karşı harekete geçin” çağrısının ne kadar haklı olduğunu gözler önüne seren bir olay yaşandı.

Sözcü’de yer alan habere göre; bir dönem dünyanın en “heybetli” şelalelerinden biri olarak coğrafya kitaplarında gösterilen Afrika’nın Zambiya ve Zimbabve ülkeleri arasında yer alan Victoria Şelalesi’nin önceki gün çekilmiş fotoğrafları küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor.

Reuters haber ajansı şelalenin ocak ayında çekilmiş kareleriyle önceki gün çekilmiş kareleri karşı karşıya getirdi. 17 Ocak 2019’da çekilen fotoğraflarda şelalenin kayalıkların ardından adeta fışkırdığı görülürken, önceki gün çekilen fotoğraflarda ise şelalenin bazı belirli bölgelerinde su akışının olduğu seçilebiliyor. Şelalenin birçok noktasının resmen kuruduğunu gösteren fotoğraflar bölgede tartışma yarattı.

Yetkililer küresel ısınma ve yaz döneminin aşırı sıcak geçmesi dolayısıyla kuraklığın yaşandığı bölgede su seviyesinin yüzde 50 oranında azaldığını ve bu oranın son 40 yılın en düşük seviyesi olduğunu açıkladı.

Sky News’e konuşan Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu, “Küresel ısınma çok ciddi bir sorun. İnsanların bunu kabul etmemesi ve ‘küresel ısınma diye bir şey yok’ demesi çok şaşırtıcı.” dedi. Lungu, uluslararası kamuoyu ve devletlerin de küresel ısınmaya karşı harekete geçmesi çağrısında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuresel-isinma-gozler-onunde_176476.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!