Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Küresel Isınma Türkiye'ye Yarayacak!

Küresel ısınmanın etkisiyle Türkiye’de yeşil miktarının artacağı, muz üretiminin Akdeniz’den iç bölgelere doğru taşınacağı bildirildi. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Kara, küresel ısınmanın, dünya genelinde zararlı etkiler oluşturabileceğini belirterek, "Ancak küresel ısınma ülkemize çeşitli yararlar

Milliyet Gazetesi
Küresel Isınma Türkiye'ye Yarayacak!

üresel ısınmanın etkisiyle Türkiye’de yeşil miktarının artacağı, muz üretiminin Akdeniz’den iç bölgelere doğru taşınacağı bildirildi. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Kara, küresel ısınmanın, dünya genelinde zararlı etkiler oluşturabileceğini belirterek, "Ancak küresel ısınma ülkemize çeşitli yararlar sağlayabilir" dedi.

Üretim planlanmalı

Küresel ısınmadan kuzey ülkelerinin olumsuz yönde etkileneceğini, Türkiye için ise bu durumun daha iyi sonuçlar doğuracağını vurgulayan Kara, şunları söyledi:

"Dünyadaki tüm bölgelerde iklim, daha sıcak bir kimlik kazanacak. Bu durum her yerde iklimde farklılaşmaya neden olacak. İklim bölgeleri kaymaya başladı. Ilıman iklimler kuzeye kayıyor. Tarım kuşağı değişeceği için Anadolu’nun içlerinde, ekvatora yakın yerlerdeki gibi palm yağı üretimi yapılabilecek, muz üretimi Akdeniz’den iç bölgelere doğru taşınacak. 'Bundan nasıl gelir sağlayabiliriz?' diye düşünerek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ciddi bir üretim planlamasına gitmesi gerekecek".

Planlamanın çok hızlı yapılması gerektiğini söyleyen Kara, şöyle devam etti: "İklim o kadar hızlı değişiyor ki Akdeniz’de yetişen zeytin, artık İngiltere’de bile yetişiyor."

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/kuresel-isinma-turkiyeye-yarayacak_69859.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!