Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kuşadası Heyeti Ankara'da

Liman çalışmalarının devam etmesi üzerine 40 kişiden oluşan grup, başkentte çözüm arayacak.

Yeni Asır
Kuşadası Heyeti Ankara'da

iman çalışmalarının devam etmesi üzerine 40 kişiden oluşan grup, başkentte çözüm arayacak.

Kuşadası Limanı'ndaki yasa dışı inşaatlarla ilgili tartışmalar giderek yeni boyut kazanıyor. Danıştay'ın iki ve İdare Mahkemesi'nin bir, toplam üç yürütmeyi durdurma kararına rağmen, devam eden Kuşadası Limanı'ndaki inşaatlarla ilgili yasa çıkartma girişimleri üzerine, Kuşadası Kent Meclisi bünyesinde oluşturulan 40 kişilik heyet, çeşitli görüşmeler yapmak üzere dün akşam Ankara'ya gitti.

Ortak hareket
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilen, "yeni kıyı yasası"nı "kişiye özel yasa" olarak değerlendiren ve bu yasanın Kuşadası'nın sonunu hazırlayacağını ileri süren Kuşadası Kent Meclisi'nin Ankara'ya giden 40 kişilik heyetinde, Kent Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra, çeşitli partilerin ilçe başkanları, AKP'li, CHP'li ve bir bağımsız meclis üyesi ile sivil toplum örgütlerinin başkanları ve esnaf temsilcileri bulunuyor.

Kent Meclisi üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelere katılacak. Ayrıca mecliste grubu bulunan AKP ve CHP'nin genel merkez yöneticileri ve milletvekilleriyle de görüşmeler yapacak. Bu arada, Kent Meclisi tarafından dün bazı gazetelerin Ankara baskılarına, Kuşadası Limanı'ndaki yasa dışı inşaatlara dikkati çekmek için tam sayfa bir ilan verildi. "Kuşadası halkı imdat diyor.. Kişiye özel yasa istemiyoruz" başlıklı ilanlar, büyük yankı yarattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kusadasi-heyeti-ankarada_28977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!