Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kuşadası'nda TOKİ'ye Karşı Platform

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kuşadası’nda üç ayrı bölgeki toplam 1 milyon 250 bin metrakelik araziden birini, belediyeye bilgi vermeden dört katlı konut yapılması için İzmir’de sessiz sedasız satışa çıkardı. Satışının duyulmasının ardından Kuşadası Belediye Meclisi’nin CHP, DSP, AKP ve DP’li üyeleriçok sert tepki gösterdi, TOKİ’ye karşı ortak

Hürriyet Gazetesi
1 Kuşadası'nda TOKİ'ye Karşı Platform

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kuşadası’nda üç ayrı bölgeki toplam 1 milyon 250 bin metrakelik araziden birini, belediyeye bilgi vermeden dört katlı konut yapılması için İzmir’de sessiz sedasız satışa çıkardı. Satışının duyulmasının ardından Kuşadası Belediye Meclisi’nin CHP, DSP, AKP ve DP’li üyeleri çok sert tepki gösterdi, TOKİ’ye karşı ortak hareket etme kararı aldı. Belediye Meclisi’nce alınan kararda, ilçede 12 bin apartman tarzı konutun atıl olduğuna dikkat çekilerek, "bu konutlara, bir kaç bin konut da TOKİ tarafından eklenmiş olacak" denildi.

Güçbirliği yapılacak

Arazinin satılması halinde ilçede 20 bin yeni konutun daha yapılacağı ileri sürüldü. Bazı meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları da geçmişte turizmin "amiral gemisi" olarak anılan Kuşadası’nın isminin "Beton ada"ya çıktığına dikkati çekerek, TOKİ’ye karşı cephe alma kararı aldı. Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği’nin çağrısı üzerine Ticaret Odası, Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası, Mimarlar Odası, Esnaf Odası, Lions Kulübü, Kuşadası Gazeteciler Birliği, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ve Turizm Derneği temsilcileri bir araya geldi. Kuşadası Ticaret Odası’ndaki toplantıda TOKİ’ye karşı bir platform oluşturuldu.

Alınacak önlemler

Belediye, satışa çıkartılan bu alanlarda yapılacak konutlara hiçbir şekilde altyapı hizmeti vermeyeceğini açıklamalı.

Sözkonusu alandaki yaban hayatı korunmalı.

Müteahhitler, Kuşadası’nda yaptıkları evleri kapısında otomobille, dayayıp döşeyerek promosyonlarla desteklemelerine rağmen satamazken, TOKİ’den daha ucuza mal edemeyecekleri evleri kime satacaklar? Bu kamuyouna ve TOKİ yetkililerine anlatılmalı. Bu konuda parti gözeltilmeden tüm Aydın milletvekili ve siyasilerden yardım istenmeli.

Bu kararın yanlış olduğu ve kentte telafisi mümkün olmayan zararlar doğuracağı her ortamda dile getirilmeli.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kusadasinda-tokiye-karsi-platform_72993.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Bu güne kadar yapılan çok büyük yanlışlıklar artık son bulmalı derken ihtiyaç fazlası yapılaşmaya devam edilmemeli..Yeni yeşil alanlar yapılmalı.mevcut çirkinlikler tashih edilmeli gerekirse bazı çirkin yapılar yıkılmalı.. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!