Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kuveytliler Türkiye'de İslami Emlak Projelerini Fonlayacak

Sektörün önde gelen kuruluşlarından Kuveyt Ulusal Bankası (NBK) ise Türkiye'ye yönelik geliştirdiği yeni ürününü tanıttı. Buna göre Türkiye'de gayri menkul alırken İslami usullere göre fon kullanmak isteyenler için, İslami prensiplere göre işleyecek ilk gayri menkul fonunu kurdu.

Sabah Gazetesi
Kuveytliler Türkiye'de İslami Emlak Projelerini Fonlayacak

etrol fiyatlarında yaşanan fiyat artışıyla birlikte petrol zengini Arap ülkelerinin gelirleri de hızla artıyor. Elde edile gelir ülkelere göre farklı şekilde değerlendirilirken özellikle gayrimenkul yatırımları yapılan harcamaların başında geliyor. Son yıllarda ülkelerin ellerindeki kaynakları değerlendirme konusunda ulusal yatırım fonları da öne çıkmaya başladı. Araştırmalar finans dünyasında hareket eden İslami kaynaklı yatırım fonlarının toplam değerinin 800 milyar dolar seviyesinde olduğunu gösteriyor.

Körfez Arap Ülkelerinin İşbirliği (KAÜİ) adı verilen ortaklık ise bu alanda giderek etkinliğini artırıyor. Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir araya gelmesiyle oluşturulan ekonomik ortaklık 9.6 milyar dolarlık bir fon büyüklüğüne yön veriyor. ABD'den Asya'ya, Avrupa'dan Ortadoğu'ya kadar geniş bir alan içerisinde faaliyet gösteren ortaklık özellikle gayrimenkul alanında önemli yatırımları bulunuyor.

Minimum yatırım 250 bin Dolar

Sektörün önde gelen kuruluşlarından Kuveyt Ulusal Bankası (NBK) ise Türkiye'ye yönelik geliştirdiği yeni ürününü tanıttı. Buna göre Türkiye'de gayri menkul alırken İslami usullere göre fon kullanmak isteyenler için, İslami prensiplere göre işleyecek ilk gayri menkul fonunu kurdu. İlk olarak Türkiye'de kullanıma açılan fondaki minimum yatırımın 250 bin dolar olacağı duyuruldu. Petrol fiyatlarının yükselmesi ile büyük sermaye birikimine sahip olan körfez ülkeleri, özellikle gayri menkul yatırımı konusunda Türkiye'ye yönelmiş durumda. Toskana Vadisi Evleri ile Türkiye'ye giren Dubai merkezli Emaar Properties'in İstanbul'da 400 milyon dolarlık arsa alımının ardından gayri menkule bir yatırımda Kuveyt'ten geldi.

Fonun ilk örneği Türkiye'de

İlk olarak Türkiye'de kurulan fonun daha küçük ölçekleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine de uygulanacak. Fon için başvurular 19 Mart'a kadar devam edecek. Yatırımcıların, bu süre içinde başvurularını yapması istenirken, sürenin geçmesi halinde başvuruların değerlendirilemeyeceği kaydediliyor.

Yüzde 20 gelir vaadi

NBK, Kuveyt'in en büyük bankalarından

- 2006 cirosu 876 milyon dolar

- Türkiye'de gayrimenkul alanlara özel İslami usullere göre fon dağıtacak

- Yatırım alanları konut, ticaret ve depolama alanlarını kapsayacak

- Fondaki minimum yatırım miktarı 250 bin dolar olacak

- Fon yatırımcılarına yıllık yüzde 18-20 arası kâr vaat ediyor

- Yatırım için başvurular 19 Mart'ta sona erecek

- NBK temmuz ayında da Turkish Bank'ın yüzde 40'ını almıştı

- İlk olarak Türkiye'de hayata geçecek fonun benzerlerinin Afrika ülkelerinde de hayata geçeceği belirtildi

- Daha önce Dubai merkezli Emaar Properties, Toskana Vadisi Evleri ile Türkiye'ye giriş yapmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuveytliler-turkiyede-islami-emlak-projelerini-fonlayacak_59565.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!