Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Kyoto Prosedür Gereği İmzalandı’

Meteoroloji Mühendisleri Odası’ndan önceki gün yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin, 2012’de yürürlükten kalkacak olan Kyoto Protokolü’ne imza atmasının çok anlam taşımadığı, zira iki yıl öncesinde sera gazı salımı artış hızında dünya lideri olan Türkiye’nin, kriz gerekçesiyle sera gazı emisyonlarını önlemeye yönelik şu ana kadar herhangi bir

Evrensel Gazetesi
‘Kyoto Prosedür Gereği İmzalandı’

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, “Kyoto Protokolü’nün çevresel kaygılarla değil, prosedürün şekilsel olarak yerine getirilmesi” için imzalandığını bildirdi. Meteoroloji Mühendisleri Odası’ndan önceki gün yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin, 2012’de yürürlükten kalkacak olan Kyoto Protokolü’ne imza atmasının çok anlam taşımadığı, zira iki yıl öncesinde sera gazı salımı artış hızında dünya lideri olan Türkiye’nin, kriz gerekçesiyle sera gazı emisyonlarını önlemeye yönelik şu ana kadar herhangi bir adım atmadığının altı çizildi.

Kapitalizmin krizinin etkilerinin en az iki yıl daha devam edeceğinin öngörüldüğüne yer verilen açıklamada, krizden çıkış adına otomobil sektörüne teşvik ve destek önceliği verilmesi de eleştirildi. Açıklamada, “otomotiv sektörünün sera gazı artışı konusunda anlamının son derece net olduğu” vurgulandı. Kyoto Protokolü’nün gerçekten çevresel kaygılarla kabul edilmediğinin belirtildiği açıklamada, Türkiye’deki çevre tahribatına; su kaynaklarının, tarım ve orman alanlarının yok edilmesine ilişkin örnekler verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kyoto-prosedur-geregi-imzalandi_66454.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!