Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Levent'te Kiralar Tavan

İstanbul’un en ünlü projelerine ev sahipliği yapan Levent bölgesi, 55 dolarlık metrekare fiyatıyla, kentte en yüksek ofis kirasının talep edildiği yer oldu. 2010’un ikinci çeyreğinde 44 dolar olan bu rakamda ani artışa yol açan en önemli etkenin, bölgede inşaat ve pazarlamasına yeni başlanan Zorlu Levent gibi projeler olduğu belirtiliyor.

Gazete Habertürk
Levent'te Kiralar Tavan

İstanbul’un en ünlü projelerine ev sahipliği yapan Levent bölgesi, 55 dolarlık metrekare fiyatıyla, kentte en yüksek ofis kirasının talep edildiği yer oldu. 2010’un ikinci çeyreğinde 44 dolar olan bu rakamda ani artışa yol açan en önemli etkenin, bölgede inşaat ve pazarlamasına yeni başlanan Zorlu Levent gibi projeler olduğu belirtiliyor

Projeler tam gaz

Krizde düşüşe geçen ofis kiraları, toparlanma dönemine girilmesiyle kaybettiği kanı geri kazanmaya çalışırken, A sınıfı tabir edilen lüks segmentte yeni projelerin çalışmaları da başladı. Bu anlamda İstanbul’un en zengin lokasyonu olan Levent bölgesinde Özdilek Grubu’nun kazma vurmak için gün saydığı eski Renault arsası üzerinde gerçekleştirilecek projeler merakla beklenirken, Zorlu Holding’in Deva Holding’den aldığı arsa üzerinde inşa edeceği Zorlu adlı lüks ofis projesinin pazarlama ve inşaat çalışmaları da yaz sonunda başladı.

Propin Property Investment Consultancy’nin hazırladığı, 2010 yılı İstanbul Ofis Pazarı Üçüncü Çeyrek Raporu’na göre, İstanbul’da talep edilen en yüksek kira da 55 dolarlık metrekare fiyatıyla Levent bölgesinde. Piyasada ise bölgede bir önceki çeyrekte 44 dolar olan bu rakamın ay içinde hızlı artış göstermesinde, hayli lüks ve özel donanımlarla hazırlanan yeni projelerin oynadığı role vurgu yapılıyor. Propin’in raporunda, 55 dolardan sonra, İstanbul’da A sınıfı ofisler için talep edilen en yüksek metrekare kirasının 43 dolar ile Zincirlikuyu, Esentepe, Gayrettepe hattında olduğu görülüyor. Aynı segmentte Altunizade bölgesinin de 7 dolarlık artışla 30 doları yakalaması dikkat çekiyor.

Ortalama da en yüksek

Raporda, Levent bölgesinin üçüncü çeyrekte genel kira ortalamasını da artırdığı görülüyor. Buna göre, bölgede 3 dolarlık bir artış olduğu aktarılıyor. Merkezi İş Alanları’nda (MİA) A sınıfı ve B sınıfı ofis binalarının ortalama kira bedellerinin üçüncü çeyrekte artmaya devam ettiği belirtilirken, A sınıfı ortalama metrekare kira bedelinin 0.7 dolarlık artışla 27.2 dolara yükseldiği, B sınıfı ortalama metrekare kira bedelinin ise 16.6 dolar olduğu ifade ediyor.

ETİKETLER: gayrimenkul kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/leventte-kiralar-tavan_84047.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!