Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lidya Yapı Mahkemede Kazandı

Lidya Yapı’ya karşı açılan dava reddedildi. Toplam 350 milyon dolarlık iş hacmine sahip firma dava edildiği Lidya Flats’a kaldığı yerden devam edecek.

Milliyet Gazetesi
Lidya Yapı Mahkemede Kazandı

BJK’nin eski yöneticilerinden Kıvanç Oktay aleyhine açılan iflas davası, ret kararıyla sonuçlandı. Oktay, Lidya Yapı isimli şirketiyle Ağustos 2006’da İstanbul Taşdelen’de Lidya Flats isimli konut projesine başlamıştı. Ancak, arsa sahibi olan Mahmut Nedim Sipahi, gecikme olduğu gerekçesiyle önce Kasım 2009’da, sonra Aralık 2009’da iflas istemiyle Kadıköy İkinci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde arka arkaya iki dava açmıştı. Toplamda yaklaşık 350 milyon dolarlık iş hacmine sahip olan Lidya Yapı’nın iflası  150, ikincisinde ise 500  bin dolar olmak üzere toplam 650 bin dolar için istenmişti.

Ticari haklarından vazgeçti

Alınan bilgilere göre, Kadıköy İkinci Asliye Ticaret Mahkemesi,  kararı, arsa sahiplerinin davada geri adım atması nedeniyle aldı. Mahkeme,  iflasın reddi kararını tüm resmi kurumlara ve bankalara gönderdi. Ancak, ticari ve konut olmak üzere iki bölümde projelendirilen Lidya Flats’da şirket, yeni kararlar almış durumda. Alınan bilgilere göre, Projenin ticari kısmına 7 milyon TL’lik harcama yapan,  ayrıca temele ilave olarak 5 bin metrekarelik kısmını tamamlayan Lidya Yapı, imar izninde yaşanan sorunlar dolayısıyla tüm haklarından vazgeçti. Şimdi arsa sahipleri ticari kısmı ve oteli yaptırmak için yeni müteahhit arayışında.

16 bin metrekare arsa üzerinde gerçekleştirilen Lidya Flats’ın 12 bin metrekaresinde konut kısmı bulunuyor. Toplamda 136 konutun bulunduğu projenin yüzde 80’i satılmış durumda. Halen satışta 30 konut bulunuyor.  Lidya Flats’ın 4 bin metrekarelik ticari kısmında ise 152 odalı otel ve toplam 24 bin metrekarelik ticari alan bulunuyordu.

Bahreyn’e de iş yapıyor

Lidya Yapı’yı Kıvanç Oktay’ın babası Çetin Oktay 1963’te kurdu.  Kıvanç Oktay’ın şirketin dümenine geçmesi ise 1993’te oldu. Şirket, kurulduğu ilk günlerden beri altyapı ve endüstriyel yapılarda yoğunlaştı. İSKİ, İller Bankası gibi kamu kurumlarına deniz deşarjları başta olmak üzere çeşitli deniz yapıları ve arıtma tesisleri inşa etti. Şu anda Kıbrıs’ta deniz suyunu tatlı suya çevirme çalışmaları yapan Lidya, ayrıca, Bahreyn’de  70 milyon dolarlık bir derin deniz deşarjı projesi üzerinde de çalışıyor.  Bu işlerin toplam tutarı ise yaklaşık 350 milyon dolar. Lidya’nın konut alanındaki geçmişi ise 4 yıl öncesine dayanıyor. En iddialı konut projesi ise Ağustos 2006’da başlanılan Lidya Flats olmuştu. ‘Projenin mimarisi, Ağa Han ödüllü Mimar Han Tümertekin’in imzasını taşıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/lidya-yapi-mahkemede-kazandi_75553.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!