Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Lara'da Sır Gibi Gizlenen...

Limak, Lara'ya Dubai ve Orlando'da Ortak Arıyor

Limak, Lara'ya Dubai ve Orlando'da ortak arıyor

Sabah Gazetesi
Limak, Lara'ya Dubai ve Orlando'da Ortak Arıyor Aqua Dubai

b>Limak, Lara'ya yapacağı temalı parka yabancı ortak arayışlarına, Dubai ve temalı parkların başkenti Orlando'da başladı. Walt Disney'in Epcot Parkı ve Universal Studios'dan randevu alındı.

Limak, Antalya Lara'da 3 bin 500 dönümlük araziye yapacağı temalı park için yabancı yatırımcı arayışlarına başladı. Şirketin turizm işletmelerinden sorumlu kadrosu geçtiğimiz hafta Dubai'ye giderek ilk görüşmelerini Dubai Land Projesi içinde yer alan ve inşası devam eden su temalı parkı Aqua Dubai'nin yetkilileriyle gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre, temalı park tatili anlayışıyla ünlü ABD'nin Florida eyaletindeki Orlando şehrinde yer alan Walt Disney'e bağlı Epcot temalı parkı ve film şirketi Universal Studios'un Universal Orlando temalı parkı yetkililerinden de randevu alındı.

Limak yetkilileri, önümüzdeki günlerde de Orlando'ya giderek görüşmelerde ve incelemelerde bulunacak. Araziye yapılacak temalı parkın yatırım tutarının 500 milyon doları bulacağı tahmin ediliyor. Hem yatırım tutarı hem de temalı park yapımının gerektirdiği uzmanlık nedeniyle, yabancı yatırımcı arayışı yaşanıyor. Dünyaca ünlü temalı park Disneyland'ın sahibi Walt Disney Corporation'un Orlando'daki dört temalı parkından biri olan Epcot ise geleceğin şehri ve dünya şehirlerinin kopyalarının kurulması üzerine inşa edilmiş temalı park özelliği taşıyor. Epcot'un favori teması uzaya yolculuk deneyimi yaşatmak.

Limak'ın önümüzdeki günlerde görüşeceği bir başka temalı park olan Universal Studios Orlando, aynı zamanda film şirketi olan Universal'in gişe rekoru kıran aksiyon filmlerinin canlandırmasını yaşatıyor. Parkta Jurassic Park, Örümcek Adam ve Shrek gibi popüler filmlere dayalı eğlence aktiviteleri düzenleniyor. Universal Orlando'nun bir özelliği de roller coaster olarak adlandırılan çok dik açılardan düşüş ve tersten gidebilen eğlence trenlerini bünyesinde barındırması.

Eurodisney modeli
Sabah'a bilgi veren Limak'ın profesyonel kadrosundan yetkililer, Eurodisney'in açılışında izlediği modelin de şirket tarafından düşünüldüğünü kaydetti. Eurodisney'in Philips ve Renault gibi dev şirketlerden ciddi sponsorluk aldığını kaydeden yetkililer, şirketlerin bazı eğlence pavyonlarını kendilerinin yaptığını ifade etti. İnternet sitesindeki bilgiye göre de, Renault ve Philips çalışanları ile aileleri EuroDisney'in test aşamasında parktaki imkanlardan ücretsiz yararlandırılmıştı. Disneyland'ın kendisi için de görüşmelerin sürüdüğü belirtilirken, henüz randevu alınamadığı dile getirildi. Limak'ın görüşeceği temalı park işleten şirketlerin projelerinin içinde oteller de yer alıyor. Ancak, Limak yetkilileri Lara'daki parka otel inşa edilmeyeceğini, golf alanının da arazinin ormanlık olarak tabir edilen kısmına yapılacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/limak-laraya-dubai-ve-orlandoda-ortak-ariyor_45565.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!