Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Limak Yatırım, Yurt Dışında Büyümeye Devam Ediyor

Halka arz sürecinde olan Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş, yurt dışındaki faaliyetlerini artırıyor. Limak Yatırım'dan yapılan açıklamada, geçtiğimiz haftalarda Kamu Özel Teşebbüs Ortaklık Anlaşması kapsamında Priştina Uluslararası Adem Jashari Havalimanı'nın devrini alan şirketin, Kosova'nın elektrik dağıtım

yapi.com.tr / AA
Limak Yatırım, Yurt Dışında Büyümeye Devam Ediyor

Halka arz sürecinde olan Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş, yurt dışındaki faaliyetlerini artırıyor. Limak Yatırım'dan yapılan açıklamada, geçtiğimiz haftalarda Kamu Özel Teşebbüs Ortaklık Anlaşması kapsamında Priştina Uluslararası Adem Jashari Havalimanı'nın devrini alan şirketin, Kosova'nın elektrik dağıtım özelleştirme ihalesi için de ön yeterlilik aldığı belirtilerek, Kosova'da 400 binin üzerinde elektrik abonesinin yıllık elektrik talebinin 5 bin 74 Gwh üzerine çıktığı bildirildi.

Limak Yatırım Üst Yöneticisi (CEO) Murat Dedeoğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sınırları Türkiye'yi aşan büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Türkiye'de kazandığımız tecrübe ve bilgi birikiminin desteği eşliğinde 8 ülkede, takip ettiğimiz 22 büyük proje ile gücümüzü dünyaya taşımaya çalışıyoruz. 2015 yılına kadar ilgilenmek istediğimiz yatırımları da belirledik. Öngördüğümüz projeler Limak Yatırım'ın yakından takip ettiği coğrafi bölgeleri Doğu Avrupa ve Balkanlar, Ortadoğu ve Körfez, Kafkaslar, Hint yarımadası ve civarını kapsıyor. Bu kapsamda Medine Havalimanı ihalesine teklifimizi ortaklarımız olan Saudi Bin Ladin Grubu, Bouygues ve Aeroport de Paris ile beraber 2 Mayıs'ta vereceğiz. Balkanlar'da güçlenmek istediğimiz bölgeler yer alıyor. Kosova'nın yanı sıra, Makedonya, Hırvatistan ve Karadağ da aktif olduğumuz diğer ülkeler. İhale süreci başlamış olan Zagreb Havalimanı projesi için de hazırlıklarımız devam ediyor''.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/limak-yatirim-yurt-disinda-buyumeye-devam-ediyor_86801.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!