Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Limak'tan Rusya'da Yeni Proje

Limak, Rusya'da Gazprom'a ait 'mega proje' denilen Ust - Luga Projesi'nde yardımcı tesislerin yapım işini aldı.

yapi.com.tr
Limak'tan Rusya'da Yeni Proje

St. Petersburg yakınlarındaki projeyi yürüten Rushimalyans şirketi ile Limak Construction şirketi arasında gaz işleme tesisi kapsamındaki yardımcı tesisler ana müteahhitlik sözleşmesi 13 Aralık 2021 tarihinde imzalandı.

Limak Construction şirketi 2019 yılında Limak İnşaat'ın yüzde 100 iştiraki olarak Rusya'daki önemli altyapı, endüstri ve diğer büyük inşaat projelerinin hayata geçirilebilmesi için kuruldu. Şirket iki yılda 2 milyar dolarlık projeye imza attı.

Yeni sözleşme kapsamında Gaz İşleme Kompleksi (GPK) projesinin yanındaki üretim dışı tesislerin ve binaların inşaatı Limak tarafından yapılacak. Proje, Baltık Denizi kıyısında bulunan Ust-Luga kasabasındaki endüstri şehrinde yer alıyor.

Projede gaz işletme kompleksinin çevresinde, 135 bin metrekarelik bina inşa edilecek. Bu tesisler içinde hizmet binaları ve laboratuvarlar da bulunuyor. Bölgede ayrıca inşaat çalışmaları için 2 bin 500 kişi kapasiteli tesis yapılacak. Kontrata göre inşaata 2022 baharında başlanacak.

Milliyet'te yer alan habere göre; anlaşmaya Rushimalyans'ın inşaatlardan sorumlu direktörü Oleg Davıdov ile Limak Rusya Genel Müdürü Emre Özat imza koydu. Törene Limak Holding Başkan Vekili Serdar Bacaksız ve Rushimalyans Genel Müdürü Kirill Seleznyev de katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/limaktan-rusyada-yeni-proje_188405.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!