Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lise Öğrencilerine Tasarım Kampı

Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nce tasarıma ve tiyatroya meraklı lise 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 'Tasarım Kampı', geçtiğimiz hafta sonu öğrencilerin katılım belgelerini, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zuhal Ulusoy’dan aldıkları bir tören ve ürün sergisi ile tamamlandı.

yapi.com.tr
Lise Öğrencilerine Tasarım Kampı

Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nce tasarıma ve tiyatroya meraklı lise 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 'Tasarım Kampı', geçtiğimiz hafta sonu öğrencilerin katılım belgelerini, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zuhal Ulusoy’dan aldıkları bir tören ve ürün sergisi ile tamamlandı. Aralarında İstanbul Robert Lisesi, Hisar Eğitim Vakfı Okulları, İstanbul Alman Lisesi, Notre Dame de Sion, Üsküdar Amerikan Lisesi, FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi gibi seçkin liselerden gelen öğrencilerin bulunduğu 23 katılımcı, Tasarım Kampı’nda Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olma tecrübesini bir hafta süreyle yaşadılar. Kampın ilk günü, öğrencilerin Kadir Has Kampüs’ünü interaktif olarak tanımaları amacıyla kampüs içi ve yakın çevresine yerleştirilen ipuçlarını topladıkları bir 'hazine avı' düzenlendi.

Tamamı ücretsiz olan Tasarım Kampı’nın öncelikli amacı, tasarım disiplinleri için el becerisinin ötesinde yaratıcılık ve kavramsal düşünme yetisinin önemini ve bunun da büyük oranda geliştirilebilirliğini vurgulamaktı. Grafik, Endüstri Ürünleri, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve Tiyatro atölyeleri, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin seçkin öğretim kadrosunca çağdaş tasarım ve tiyatronun  pedagojik yöntemlerinden yararlanarak hazırlanıp uygulandı. Yaratıcılığı, estetik duyarlılığı ve analitik düşünceyi destekleyen bir yaklaşımla planlanan atölyelerde katılımcılar tasarım becerilerini eğlenceli bir şekilde keşfetme imkanı buldular.

Sabahları doğaçlama tiyatro performansları ile başlayan Tasarım Kampı günlük programı, öğleden sonraları disiplin spesifik uygulama atölyeleri ile devam etti. Hafta boyunca tasarlanan ürünler ve kamp sürecini anlatan doğaçlamalar velilerin de katıldığı bir gösteri ve sergi ile son buldu.

Tasarım Kampı Künyesi

Tasarım Kampı Koordinatörü: Yrd.Doç.Dr. Orçun Kepez,
Tiyatro Atölyesi ve Performans Atölyeleri: Öğr. Gör. Şafak Suppan,
Endüstri Ürünleri Tasarımı Atölyesi: Araş.Gör.Dr. Pınar Öztürk, Araş.Gör. Çınar Narter,
Grafik Tasarımı Atölyesi: Öğr.Gör.Ekrem Çetin Bigat,
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Atölyesi: Yrd.Doç.Dr. Orçun Kepez, Öğr. Gör. Mehtap Doğanca.
Gönüllü Öğrenciler: Tahsin Demir, Gizem Çuha, Daniel Becer, Meral Yıldız, Tuğçe Yıldız, Esra Andiç, Ayten Toprakseven, Gülcan Yaman.

Gönüllü Mezunlar: Gökçe Dönmez, Koray Silen.

http://www.yapi.com.tr/haberler/lise-ogrencilerine-tasarim-kampi_70746.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!