Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Lojistik Köy ile 3 Bin Kişiye İstihdam

3 bin kişiye istihdam yaratması planlanan Lojistik Köy Projesi ile Samsun'un, Samsun-Mersin hattıyla kuzeyi Orta Doğu'ya bağlayan stratejik bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.

yapi.com.tr/AA
Lojistik Köy ile 3 Bin Kişiye İstihdam

Samsun'da 5 kamu kurumunun ortaklığında 45 milyon euro hibeyle yapılan Lojistik Köy Projesi ile 3 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Büyük hissedarı Büyükşehir Belediyesi olan Samsun Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Tekkeköy Belediyesi ile Merkez Organize Sanayi Bölgesinin ortak olduğu Lojistik Köy Projesi'nin yapımı, Tekkeköy ilçesinde 672 dönüm alanda sürüyor. 45 milyon euro bütçesi bulunan projenin maliyetinin tamamı, AB hibe fonlarından karşılanıyor. Bu yıl tamamlanması planlanan proje ile 3 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuyla ilgili olarak, Samsun'un coğrafi konumu ve ekonomik potansiyeli itibarıyla Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkeler başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu üyeleri ile İran'a, süratli ve ekonomik ulaşım imkanlarına sahip olduğunu söyledi.

Samsun'un sahil yolu ile Doğu Karadeniz'e, demiryolu ve karayolu ağı ile de İç Anadolu Bölgesi'ne uzanan geniş bir hinterlanda sahip olduğuna işaret eden Yılmaz, "Samsun, coğrafi konumunun avantajı, kara, deniz, hava ve demiryolu bağlantıları, özel sektöre ait 3 limanı, hava kargo ünitesi ile uluslararası bir lojistik merkezi olmaya adaydır." dedi.

Yılmaz hedeflerinin Samsun'u, Samsun-Mersin hattıyla kuzeyi Orta Doğu'ya bağlayan stratejik bir merkez haline getirmek olduğunu söyledi.

"İstanbul'dan sonra en iddialı merkez olacak"

Yılmaz projeye ilişkin olarak, "Şu an yüzde 50 civarında fiziki yapılaşma var. Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor. Samsun'daki lojistik köyümüz, İstanbul'dan sonra en iddialı, en donanımlı lojistik merkez haline geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Projeyle Türkiye'nin ithalat ve ihracat ürünlerinin Samsun'da depolanma imkanı olacağını belirten Yılmaz, lojistik köye giden demiryolu hattının altyapı çalışmalarına yönelik TCDD'nin de 30 milyon liralık yatırım yapacağını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/lojistik-koy-ile-3-bin-kisiye-istihdam_157119.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!