Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Londra'da Alternatif Enerjinin Zaferi...

Will Alsop’un tasarladığı “Palestra” isimli ofis binasının çatısında halihazırda bulunan güneş panellerinin yanısıra, elektrik üretecek rüzgar panelle

London SE1



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/20002006/haberler\haber\47491_1.jpg" align="right" hspace=5 vspace=5>Will Alsop’un tasarladığı “Palestra” isimli ofis binasının çatısında halihazırda bulunan güneş panellerinin yanısıra, elektrik üretecek rüzgar panellerinin yerleştirilmesine onay verildi.

Londra’nın Southwark bölgesinde bulunan Palestra’nın “Kategori A” isimli bölümü geçtiğimiz ay tamamlandı. Londra Geliştirme Ajansı ve İklim Değişimi Ajansı’na ev sahipliği yapan bina, ofis işlevinin yanında, sanatsal performanslar ve sergiler için ayrılmış geniş mekânlarıyla bir kültür merkezi niteliği de taşımakta. Çatısında bulunan güneş panelleri ve yerleştirilecek rüzgar türbinleri sayesinde 11 katlı yapı kendi enerji ihtiyacının tümünü karşılayabilecek. Söz konusu enerji dönüşüm projesine onay veren Southwark Planlama Komitesi yetkililerine göre, rüzgar ve güneş ile kendi elektriğini üreten yapı, ekonomi ve çevre için oldukça önemli olan bir proje.




Yakıt tüketiminin ve atmosfere bırakılan karbon gazlarının azaltılması, hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı İngiltere’de öncelikli olarak ele alınan konular arasında. İngiltere Enerji Bakanı Malcolm Wicks’in yaptığı açıklamaya göre, yenilenebilir enerji planı çerçevesinde benzer uygulamalar, önümüzdeki yıllar içinde Londra’daki çeşitli kamusal yapılarda da görülecek. İngiltere’de bugüne kadar 1100 kadar özel konut ve yaklaşık 175 okulda güneş enerjisi sistemi kurulmuş durumda.


Derleyen: Tufan Sağnak

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/londrada-alternatif-enerjinin-zaferi-_47491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!