Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Londra’ya 250 Milyon Dolarlık Davet!

10 yılda ulaştırma ve enerji alanında gerçekleştirilecek 250 milyar dolarlık dev projeler Londra’da yatırımcılara tanıtıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Londra’da yaptığı konuşmada "Sizi dünyanın merkezine yatırıma davet ediyorum" dedi.

yapi.com.tr
Londra’ya 250 Milyon Dolarlık Davet!

‘Invest in Turkey’s Infrastructure-Türkiye’nin Altyapısına Yatırım’ konferansı Londra’da gerçekleştirildi. Konferans, Londra’daki fon büyüklüğü 5 trilyon doları bulan 200 kadar uluslararası yatırımcı ve fon temsilcisini bir araya getirdi. Etkinlikte 3. havalimanı, Kanal İstanbul, hızlı tren, 3. köprü, İzmit otoyolu gibi büyük projeler tanıtıldı.Konferansın açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Güneşin doğduğu ülkeye doğru yönelin” diyerek uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye davet etti. Yıldırım, “Eskiden İpek Yolu Doğu’dan Batı’ya giderdi. Şimdi Batı’dan Doğu’ya döndü. İster Doğu’dan Batı’ya, isterse Batı’dan Doğu’ya dönsün. Geçeceği ülke Türkiye. Güneşin doğduğu yere, dünyanın merkezine yatırım yapmaya hepinizi davet ediyorum” şeklinde konuştu. 10 yılda enerji ve ulaştırma alanında 250 milyar dolarlık yatırımın gerçekleştirileceğine işaret eden Yıldırım, şunları söyledi: “Türkiye  2020 İstanbul Olimpiyatları ve İzmir Expo’ya aday. Alırsa bunlar 60 milyar dolarlık yatırım imkânı sağlayacak” dedi.

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı da, uluslararası yatırımcıların özellikle İstanbul 3. Havalimanı, Çanakkale Boğazı köprü geçişi, İzmir-Ankara, İstanbul-Bilecik gibi hızlı tren hattı, İzmir ve Derince limanları gibi birçok limanın özelleştirilmesi ve 400 milyar dolar yatırım değeri olan kentsel dönüşüm projelerine ilgi gösterdiğini kaydetti.Ünlü & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü de, konferansın Türkiye’deki yatırım fırsatlarının yabancı yatırımcılar nezdinde bilinirliğinin artırılmasına destek olacağını söyledi. Gelecek 10 yılda ekonominin ‘altyapı’ ve ‘tüketim’ sektörleri etrafında yoğunlaşacağını vurgulayan Ünlü, “100 milyar dolar seviyesinde yatırım kapıda bekliyor” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/londraya-250-milyon-dolarlik-davet-_106680.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!