Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lozanpark'ta Haciz Şoku

Lozanpark’a önceki gün aniden gelen haciz Çankayalıları şok etti. Çankaya Belediyesi Spor Kulübü’nün işlettiği restoranda tüm mallara el konuldu. Yemekleri hacizle yarıda kalan Çankayalılar ise neye uğradıklarını şaşırdı.

Hürriyet Gazetesi
Lozanpark'ta Haciz Şoku

Lozanpark’a önceki gün aniden gelen haciz Çankayalıları şok etti. Çankaya Belediyesi Spor Kulübü’nün işlettiği restoranda tüm mallara el konuldu. Yemekleri hacizle yarıda kalan Çankayalılar ise neye uğradıklarını şaşırdı.

Çankaya Belediyesi’nin spor kulübüne yaptığı tahsisleri geri çekmesinin hemen ardından, kulübün üçüncü kişi ve kurumlara olan borçları nedeniyle Lozanpark’ta kulüp tarafından özel bir işletmeye verilen restorana haciz geldi. Yemekleri hacizle yarıda kalan Çankayalılar ise neye uğradıklarını şaşırdı.

Sancak Mahallesi’ndeki parka önceki gün öğlen saatlerinde gelen haciz memurları, apar topar masa ve sandalyeleri toplamaya başladı. Bu sırada yemekleri yarıda kesilen ve dışarı çıkarılan Çankayalılar da neye uğradıklarını şaşırdı.

Haciz memurları, Çankaya Belediyesi Spor Kulübü’nün Lozanpark’ta bulunan tüm mallarına el koyarken, Kulüp Başkanı Yıldırım Tecimer isyan etti. Kulübün bir önceki dönemden 6 milyon TL’ye yakın borcunun bulunduğunu kaydeden Tecimer, şunları söyledi:

"Belediyenin 300 çalışanı kulübümüzde istihdam edilmektedir. Bu borcun 2.5 milyon TL’si personel maaşları, 1.8 milyon Tl’si sosyal güvenlik borçları, 900 bin TL’sini de vergi borçları oluşturuyor. Yani bu altı milyon TL’ye yakın para, aslında Çankaya Belediyesi’nin borcudur.

Belediyenin borcu

Yeni başkan Bülent Tanık, bu borçları kabul etmemektedir. Belediyenin özel kaleminden tutun da basın yayın birimine kadar birçok çalışan spor kulübünde istihdam edilmiş. 'Kulubümüz bünyesinde çalışan işçilerin çıkışını verin' diyoruz ona da yanaşmıyorlar. Geçmiş yönetimin borçlarını neden göstererek kulübe sahip çıkmak istemeyen belediye yöneticilerimiz, kulübün sıkıntılarını aşma noktasında bizim yönetim olarak kendilerine verdiğimiz her türlü taahhüte rağmen kulübün sorunlarının çözümüne yönelik çok zayıf adımlar atarak sorunların her geçen gün büyümesine neden olmaktadırlar."

Başkan Bülent Tanık: Borcumuza sahip çıkarız

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da, spor kulübüyle ilgili hiçbir belgeye ulaşamadıklarını belirterek, "Yeni yönetimde de bir önceki yönetimden gelen bir yapılanma gördük. Bu borç belediyeninse sahip çıkarız ama hiçbir harcama belgesine ulaşamadığımız böyle bir kulübe sahip çıkmamız söz konusu olamaz" dedi. Kulubün içinde bulunduğu durumun yasal belgelere ulaşılamadığı için doğru dürüst anlaşılır hale gelmediğini kaydeden Tanık, "Bir önceki yönetim kulube gayri kanuni tahsisler yapmış biz bunları kestik. Ancak, Lozanpark’taki restoranın tekrar Çankayalıların hizmetine girmesi için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/lozanparkta-haciz-soku_69560.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!