Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lüks Konut Fiyatlarında Düşüş Devam Eder

Le Monde'da önceki gün yer alan habere göre, 2008 Ocak-Eylül döneminde Paris'te 1 milyon euronun (1 milyon 288 bin dolar) üzerinde değere sahip 1134 gayrimenkul satışı yapılırken bunların 198'i 2.5'la 7.5 milyon dolar arası alıcı buldu.

Referans Gazetesi
Lüks Konut Fiyatlarında Düşüş Devam Eder

Küresel kriz, gayrimenkul yatırımlarını azıltırken fiyatlar da giderek düşüyor. Birkaç ay önce krizin şiddetine ne olursa olsun sarsılmaz denilen ve Fransa'nın güney sahillerinde devasa gayrimenkuller satın alan İngiliz ve Rus mülti milyarderler, artık yerlerini yerli alıcıya bıraktı. Bugün New York'un gözde bölgelerinden New Jersey'de 46 metrekarelik bir stüdyo dairenin fiyatı 335 bin dolara kadar geriledi.

Le Monde'da önceki gün yer alan habere göre, 2008 Ocak-Eylül döneminde Paris'te 1 milyon euronun (1 milyon 288 bin dolar) üzerinde değere sahip 1134 gayrimenkul satışı yapılırken bunların 198'i 2.5'la 7.5 milyon dolar arası alıcı buldu. Ancak görüşlerine yer verilen uzmanlar, servetlerini değerlendirmek için bir ayaklarını Avrupa'da bulundurmak isteyen Rus oligarkların yaşadığı nakit sıkıntısıyla beraber, astronomik rakamların düşeceğini ve yerli zenginlere gün doğacağını öngördü. Öte yandan Londra ve New York gibi metropollerdeki ev fiyatları da düşüyor. Sotheby's Gayrimenkul'ün CEO'su Alexander Kraft "18 ay önce Paris'teki evlerin 2 katı değere sahip olan Londra piyasası bugün Fransız başkentiyle aynı seviyede" dedi. Analistler New York'un, yüzde 40 ile yüzde 50 peşinat ödeyebilecekler için iyi bir seçim olduğunu savunurken, şehirdeki gayrimenkul fiyatlarının sunulan kampanyalarla yüzde 10 geriledeğini hatta sıkı bir pazarlıkla daha da düşürülebileceğine dikkat çekti. Buna göre, Manhattan'da 54 metrekarelik bir dairenin fiyatı 685 bin dolar, New Jersey'de 46 metrekarelik bir evin bedeli 335 bin dolar olabiliyor. Gayrimenkul piyasasının yükselen değerleri Miami, Marakeş, Dubai ve İspanya'nın güneyinde fiyatlar kriz sonrası yüzde 20 ile yüzde 50 arası geriledi.
    
Nice'in kendine özgü kuralları

Bu arada, Rus oligarkların Fransız rivierası Nice'de ev sahibi olmak için dudak uçuklatan rakamları gözden çıkarması ve ev sahiplerinin fahiş fiyat talepleri gayrimenkul piyasasının suni yükselişe geçmesine neden oldu. Barnes Gayrimenkul patronu Thibault de Saint Vincent, "Müşterimizin St. Tropez yakınlarındaki 15.5 milyon dolarlık gayrimenkulünü satmakta güçlük çekiyoruz, zira bize göre evin fiyatı 10 milyon doları aşmaz" dedi. Uzmanlar Nice bölgesinde sadece nakte ihtiyacı olanların evlerini piyasa değerinden satışa çıkardığını belirtiyor. Öte yandan, içindeki eserlerle birlikte 644 milyon dolarla dünyanın en değerli villası olan Leopolda için sahibi Lily Safra'yla Rus nikel kralı Mikhaïl Prokhorov'un 250 milyon dolara anlaştığı bildirildi. Le Monde'un haberine göre, villanın asıl talibi, geçen yaz bizzat ziyaret eden Rusya Başbakanı Vladimir Putin.

http://www.yapi.com.tr/haberler/luks-konut-fiyatlarinda-dusus-devam-eder_66652.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!