Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lüks Konuta İhtiyaç Yok

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye'de lüks konuta ihtiyaç duyulmadığını söyledi. Çetinsaya, konut ihtiyacının KDV'si yüzde 1 olan, 85 ile 125 metrekare arası genişliğe sahip dairelerde yoğunlaştığını ve kendilerinin de bu kesime yönelik konutlar inşa edeceklerini ifade etti.

Zaman Gazetesi
Lüks Konuta İhtiyaç Yok

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye'de lüks konuta ihtiyaç duyulmadığını söyledi. Çetinsaya, konut ihtiyacının KDV'si yüzde 1 olan, 85 ile 125 metrekare arası genişliğe sahip dairelerde yoğunlaştığını ve kendilerinin de bu kesime yönelik konutlar inşa edeceklerini ifade etti. Geçen yılın ilk üç ayına göre bu yılki satışlarının yüzde 150 oranında artış gösterdiğini kaydeden Çetinsaya, krizin bittiğini ve konut piyasasının canlandığını dile getirdi. Bankalarda 0,92 olan konut kredisi geri ödeme maliyeti Artaş'ın sattığı konutlarda 60 ay vadeli olmak şartıyla yüzde 0,68 oranına kadar iniyor.

Artaş şirketi, İstanbul'da 3.100 konutlu TEM Avrupa Konutları'nda olduğu gibi Halkalı'daki 1.108 daireli Atakent-2 Avrupa Konutları'nı da bitim tarihinden 8 ay önce sahiplerine teslim ediyor. Bir dönem Türkiye'nin en erken 6 yılda biten ve genellikle 15 yılı bulan konut kooperatifi travması yaşadığını belirten Çetinsaya, şimdi TOKİ ile birlikte gelir paylaşımı yoluyla özel sektörün, daireleri 1 yılda bitirip sahiplerine zamanından önce teslim ettiğini kaydetti. İstanbul Ispartakule'de önümüzdeki ay 400 daireli bir projenin satışına başlayacaklarını açıklayan Çetinsaya, "Burayı 1 yılda sahiplerine teslim edeceğiz." dedi.

Atakent-2 Avrupa Konutları ilk satışa çıktığında metrekare fiyatı 1.800 TL iken şimdi bu rakam 3.180 liraya yükseldi. Sitede maketten daire alanların bir yıllık kazancı yüzde 77 oldu. Buradaki dairelerin 900 adedi satıldı. Kalan 200 daire ise yeni sakinlerini bekliyor. TOKİ ile hasılat paylaşımı esasıyla yapılan Atakent-2 Avrupa Konutları'ndan 300 milyon lira gelir elde edilirken, bunun 110 milyon lirası TOKİ'ye aktarılacak. İnşaatı 140 milyon liraya mal eden Artaş'ın kârı ise 50 milyon lira olacak. Artaş İnşaat, projeyi ortağı Güner İnşaat ile birlikte hayata geçirdi. Artaş İnşaat'ın TEM Avrupa Konutları'nda ise elinde satılmayı bekleyen 40 adet daire bulunuyor. TEM Avrupa Konutları içindeki 120 rezidans ise önümüzdeki ay satışa çıkacak.

Ellerinde 700 bin metrekarelik arsa olduğunu belirten Çetinsaya, imara uygun hale gelince inşaata başlayacaklarını vurguladı. Çetinsaya, İstanbul'un yeni yerleşim alanı Kayabaşı'nda 400 bin metrekare arsası olduğunu kaydetti. İstanbul'a Bahçeşehir ve Kayabaşı'ndan bir sınır çizen Çetinsaya, şehrin dışına çıkıldıkça fiyatların düştüğünü ve insanların şehir içinde oturmak istediğini dile getirdi. Çetinsaya, kentsel dönüşüm yoluyla, daire sahiplerinin de razı olacağı şekilde konutların yenilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "İnsanlar hatıralarımız var diyerek evinden çıkmak istemiyor. Puanlama sistemiyle, aynı ada içinden onlara da ev vermek suretiyle kentsel dönüşüm yapılabilir." dedi.

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/luks-konuta-ihtiyac-yok_78808.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!