Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lüks Otel Zinciri Kempinski ile Astaş, İstanbul'da

Tekstilci Vedat Aşçı, otel zinciri Kempinski ile Esentepe'deki Tatko binasını 7 yıldız standardında lüks konut ve ofislerden oluşan yan yana 27 katlı iki akıllı kule projesi haline getirecek.

Vatan
Lüks Otel Zinciri Kempinski ile Astaş, İstanbul'da

ekstilci Vedat Aşçı, otel zinciri Kempinski ile Esentepe'deki Tatko binasını 7 yıldız standardında lüks konut ve ofislerden oluşan yan yana 27 katlı iki akıllı kule projesi haline getirecek. Four Seasons ve Atik Paşa Yalısı'nı alan iki tekstilciden biri olan ancak üç ay önce payını devreden Aşçı'nın bu yatırımı 100 milyon dolara malolacak.

Four Seasons ve Atik Paşa Yalısının eski ortağı tekstilci Vedat Aşçı, 40 milyon dolara aldığı İstanbul Esentepe'deki Tatko binasını 'iki akıllı kule' haline getirecek. Alp Yalman'ın eski sahibi olduğu binalar uzun süredir tamamlanmamış şekilde boş duruyordu. Aşçı, 7 yıldız standardında lüks konut ve ofislerden oluşan 27 katlı iki akıllı kule projesine uluslararası otel zinciri Kempinski ile imza atacak. 20 ay içinde tamamlanarak 2007 yılında hizmete açılması beklenen projenin toplam maliyeti ise 100 milyon doları bulacak.


ASTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, akıllı kulelerde 128 adet satabilecekleri lüks konut, 40 adet sürekli kiralanabilir lüks konut, 40 adet lüks ofis, 120 civarında mağaza bulunan çarşının yer alacağını söyledi. "Tekstil sektöründe yakaladığımız tecrübeyi başka alanlara da taşımak istedik. Yatırım iklimini, ekonomik gelişmeleri etüt ederek bu yatırıma karar verdik" diyen Aşçı, bu alanda yatırım yapmak için üç yıl önce araştırmaya başladıklarını anlattı.

Konsolosluklardan büyük talep var
Aşçı, "İstanbul'a son yıllarda çok fazla yabancı yatırıma geliyor ve bunların belli standartlarda konut ihtiyacı var. Yerli ve yabancı müşterilerin konut ihtiyacını karşılamaya karar verdik" dedi. Vedat Aşçı, rezidans'lar için daha şimdiden özellikle Türkiye'deki yabancı firma genel müdürleri ve konsolosluklardan çok büyük talep aldıklarını vurguladı.

Türkiye'nin turizm potansiyeline inandığını belirten Vedat Aşçı, "Turizmde gelecek yıllarda da epey bir yatırım yapacağız. Özellikle şehir otelciliğinde büyümek istiyoruz. İstanbul'da çok büyük otel ihtiyacı var. Bu nedenle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerdeki yatırım fırsatlarını araştırıyoruz" dedi. Kempinski ile işbirliklerinin yeni yatırımlarında da sürmesini istediklerini belirten Aşçı, "Kempinski bu anlamda çok tecrübeli. Biz de Astower'la, onlarla güzel bir sinerji yakaladık" şeklinde konuştu.

Tekstilcilere Juki sattı kendisi turizmci oldu
Vedat Aşçı, 1970'lı yılların sonunda eğitimini tamamlamak için gittiği Almanya'da bir aile şirketi olan ASTAŞ'ın temellerini attı. 1980 yılında Vedat Aşçı tarafından Almanya'da 'Aşçı GmbH' adıyla kurulan şirket, Japonya'nın ünlü 'Juki' tekstil makine ve yedek parça markasının ürünlerini pazarladı. ASTAŞ, tekstil makinesi sektörünün adeta lokomotif şirketi durumunda.

Ben Astower'ı aldım Toprak Four Seasons'ı
Vedat Aşçı'nın adı önce Yapı Kredi Bankası'nın turizm iştiraklerinden Four Seasons ve Atik Paşa Yalısı'nı, Mesut Toprak'la birlikte 60 milyon dolara satın almak için ön sözleşme imzalamasıyla duyuldu. Ancak Aşçı ve Toprak, bu ortaklıklarını üç ay önce sessiz sedasız bitirdi. "Mesut Bey'le aramızda herhangi bir dargınlık yok. Astower işinde de birlikte yola çıktık. Ancak bu iş bana daha cazip geldi. Ben Astower'a, Mesut Bey 50'de diğer yatırıma ağırlık vermek istediği için ortaklığımızı sonlandırdık" diyen Aşçı, bundan sonra başka projelerde Mesut Toprak'la birlikte yer alabileceğini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/luks-otel-zinciri-kempinski-ile-astas-istanbulda_27909.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!