Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lüks Sitelere Alternatif

İstanbul'daki tarihi binaları restore ederek yeniden kent yaşamına kazandırmak üzere kurulan ve işe Beyoğlu bölgesindeki yapılarla başlayan Beyoğlu

Radikal
Lüks Sitelere Alternatif

stanbul'daki tarihi binaları restore ederek yeniden kent yaşamına kazandırmak üzere kurulan ve işe Beyoğlu bölgesindeki yapılarla başlayan Beyoğlu A.Ş., ilk projesini üç ay içinde gayrimenkul piyasasına sunacak.

Tarihi binaları kent yaşamına kazandıran Beyoğlu A.Ş.'nin ilk iki projesi, Rizzo ve Kamondo apartmanları 5-8 milyon dolara mal olacak. Rizzo, üç ay içinde satışta.

Beş ortaklı şirketin başkanı Sarp Tiryakioğlu, 1971 doğumlu, Saint Joseph mezunu, Boston College'de tarih ve ekonomi okumuş, uluslararası ilişkiler konusunda lisansüstü eğitim alan, Kadıköy'de dünyaya gelen, İstanbul'daki son beş yılının üçünü Cihangir'de geçirmiş genç bir işadamı. Taksim Sıraselviler Caddesi Aslan Yatağı Sokak'taki Rizzo Apartmanı'yla 'bir başarı öyküsü' yaratmak istediklerini söyleyen Tiryakioğlu, Rizzo'nun ardından Galata'daki Kamondo Apartmanı için çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Rizzo ve Kamondo apartmanı restorasyonlarının Beyoğlu A.Ş. için 5 ile 8 milyon dolar arasında anahtar teslim maliyeti olduğunu belirten Tiryakioğlu, bu projeler için uluslararası piyasalardan finansman sağladıklarını açıkladı. Beş ortaklı Beyoğlu A.Ş.'yi kurmadan önce yurtdışında gayrimenkul sektöründe danışmanlık ve aracılık yapan Tiryakioğlu, son dönemin trendi 300-500 bin dolar fiyatlarla satılan lüks siteleri, 'lüks toplu konut' olarak tanımladı.

'Bir eşi daha yok'
Tiryakioğlu, şöyle konuştu: "Bu yapıların fiyatlarıyla aldığınız değer arasında fark var. Bana sorarsanız komşu konutun balkonunu gördüğüm, hiçbir özelliği olmayan birbirinin aynı yanyana konumlandırılmış bir yapıya o kadar para ödemem. Türkiye 80'lerde kapalı toplumdan çıkış sürecini çok hızlı yaşadığı için belirli bir maddi güce sahip, ama onun içini doldurabilecek hayat bilincine sahip olmayan kesimleri de yarattı. Bir daha böyle bir süreç yaşanacağını düşünmüyorum, ama bu, ülkemizin gerçeği. Amerikan çiftçilerinin kullandığı pick-up'ların sayısındaki artış da buna paralel bir gelişme."

Tiryakioğlu, restore edilen ve yaklaşık üç ay sonra satışa sunulacak olan Rizzo Apartmanı'ndaki dairelerin fiyatların ne olacağı konusunda ise şunları söyledi: "Belki o lüks sitelerdeki konutların fiyatına ya da onlardan daha düşüğe satabileceğiz. Bizim yarattığımız değeri fiyatlamak çok zor. Çünkü bu binaların bir eşi yok."

Depreme dayanıklı
Rizzo'daki inşaat maliyetinin yaklaşık yarısının binanın depreme karşı güçlendirilmesi için harcandığını belirten Tiryakioğlu, "Binayı temel, çatı ve ortak alanlarda çelik konstrüksiyonlar ayakta tutuyor. İstanbul'da projelendirme yapan bir şirket olarak deprem konusu bizim için olmazsa olmaz. Zaten satın aldığımız tarihi binalara önce statik ekip giriyor" dedi. Tiryakioğlu, Avrupa'da da şehrin merkezden dışa doğru gelişmesinin ardından geri dönüşüm projelerinin gündeme geldiğini, kendilerinin bunu bina bazında hayata geçirirken belediyeler, semtleri koruma, güzelleştirme derneklerinden fikir alarak çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Tiryakioğlu, Rizzo Apartmanı projesini nasıl tanıttıkları konusunda, şu bilgiyi verdi: "Öncelikle Beyoğlu çevresine tanıttık. Ama özellikle aktif bir reklam kampanyası yapmıyoruz. Böyle bir tanıtımı projenin ruhuna aykırı bulduğumuz için biz de tercih etmiyoruz. Ayrıca baktığınız zaman Rizzo'da buraya gönül verebilecek topu topu sekiz alıcı bulacağız. Ancak bina kendi tanıtımını fısıltı gazetesi yoluyla çok güzel yapıyor. restorasyon çalışmalarından sonra her iki binanın tarihine ilişkin bir kitap çıkarmayı da düşünüyoruz."

Aslan Yatağı Sokak, No: 38
Fener İdaresi memurlarından Dimitri, oğlu Andonaki'nin sahibi olduğu Cihangir Aslan Yatağı Sokak 38 kapı numaralı bahçeli Rizzo Apartmanı'nı 1894'te John Francis Rizzo'nun eşi Marianne Rizzo satın almış. Yayıncılık ve acentelik yapan İtalyan Rizzo ailesinin apartmanındaki kiracılar arasında Alman Büyükelçiliği ikinci kâtibi, dönemin Osmanlı Bankası Genel Müdür Yardımcısı, İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı, Deutsche Bank'ın genel müdürü, tüccarlar, bankerler, doktorlar var. Mimar Ohannes Aznavur'un apartmanın mimarı olabileceği de düşünülüyor. Apartmanda büyüklüğü 130-315 metrekare arasında sekiz daire var.
Binaya ilişkin detaylı bilgi www.beyogluas.com adresinde.

http://www.yapi.com.tr/haberler/luks-sitelere-alternatif_19843.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!