Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lüks Villalar için Ağaçları Söktüler

Çamlıbelde Konutları'nda oturan vatandaşlar, 1200 ağaçlık çam korusundaki 800 ağacın söküldüğünü belirterek, ağaç katliamının halen devam ettiğini ileri sürdü.

Milliyet Gazetesi
Lüks Villalar için Ağaçları Söktüler

b>Tuzla'nın Aydınlı köyündeki ormanlık alanda yeni başlayan inşaat için yüzlerce çam ağacının yok edildiği iddia edildi. Çevre sakinlerinin 1200 ağaçlık çam korusunda bugüne kadar 800 ağacın söküldüğü iddiası üzerine Tuzla Sulh Hukuk Mahkemesi 46 dönümlük arazide tespit çalışması istedi. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın çocuklarının eski ortağı olan ve inşaatı yapan firmanın sahibi Ziya Alp Gülan ise iddiaları yalanladı.

Aydınlı köyündeki Çamlıbelde Konutları ve Dumankaya Evleri'nin yakınlarında bulunan arazide inşaatı yürüten firma ile çevre sakinleri karşı karşıya geldi. Çamlıbelde Konutları'nda oturan vatandaşlar, 1200 ağaçlık çam korusundaki 800 ağacın söküldüğünü belirterek, ağaç katliamının halen devam ettiğini ileri sürdü.

Bilirkişi rapor da istedi
Vatandaşların şikâyeti üzerine, Tuzla Sulh Hukuk Mahkemesi arazide tespit istedi. Ziraat yüksek mühendisi Hikmet Güler, inşaat mühendisi Sahican Ağacık ve fen memuru Rüstem Davet'ten oluşan bilirkişi heyeti 23 Temmuz'da bölgede incelemelerde bulundu. Bilirkişi heyeti ayrıca arazide yaptığı çalışmalarla ilgili olarak şirketten rapor da talep ederek, alandan ayrıldı.

Orman katliamıyla suçlanan kişi ise Binali Yıldırım'ın çocuklarının eski ortağı Ziya Alp Gülan. Aydınlı köyü, Değirmen yanı mevkiinde, tapuda bahçe olarak görülen 46 bin 241 metrekarelik alanın hissedarlarından ve inşaatın sahibi olan Ziya Alp Gülan, iddiaların doğru olmadığını belirtti ve "Bütün yasal izimlerim tamam" dedi.
Bu arada Orman Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, inşaatlar için en fazla 45 ağacın sökülerek başka yere taşınmasına izin veriliyor.

Gülan'ın Yıldırım kardeşlerle bağlantısı
Ziya Alp Gülan, Yıldırım'ın çocuklarının eski ortağı. Erkan, Bülent ve Bahar Büşra Yıldırım'ın sahibi oldukları Gaye İnşaat Turizm Otomotiv Şirketi, Subaru'nun İstanbul'daki dört bayiinden biri. Gülan da, Gaye şirketinin kurucu ortağı. Ancak Gülan geçen şubat ayında hisselerini devredip şirketten ayrıldığını söyledi. Yıldırım kardeşler, bayiliği hâlâ eski ortakları Ziya Alp Gülan'ın Nissan bayiliği yapan şirketi Gülan Otomotiv'in tabelası altında yürütüyor. Erkan Yıldırım, Santour isimli şirketle 250 araç ve 800 yolcu kapasiteli Ankara Feribotu'yla denizcilik alanına girmiş, ancak daha sonra bu işten çekilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/luks-villalar-icin-agaclari-soktuler_55528.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!