Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Engellilere Özel Yenilikler

Kurulduğu 1996 yılından bugüne binlerce kongre ve etkinliğe ev sahipliği yapan Türkiye’nin tek kongre merkezi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda renovasyon çalışmaları devam ediyor.

yapi.com.tr/Işıl GÖRECİ
1


Hareketlere duyarlı
zemin renk değiştiriyor

Kurulduğu 1996 yılından bugüne binlerce kongre ve etkinliğe ev sahipliği yapan Türkiye’nin tek kongre merkezi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda renovasyon çalışmaları devam ediyor. Pergel İnşaat tarafından üç etaplı olarak planlanan renovasyon çalışmalarının tamamlanan ikinci etabında da kongre merkezinin yeni görüntüsüne hakim olan minimalist mimari anlayışı göze çarpıyor.


Yapının şimdiye kadar atıl durumda kalan bölümlerinin yenilendiği ikinci etapta ağırlık, engelli ziyaretçilere yönelik mimari ve teknolojik yenilikler ile kurum çalışanlarının yaşam alanlarındaki düzenlemelerine verilmiş. Engelli lifti eklenerek yepyeni bir ana giriş haline dönen kapalı otopark girişi, engelli kişilerin merkeze çok daha rahat giriş çıkış yapabilmelerini sağlarken, hareketlere duyarlı şekilde işleyen interaktif zemin merkezin yenilenen yüzünün ilk anda öne çıkan bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Personel için "pop mimari" yemekhane

Yaklaşık 3,5 milyon dolara mal olacak projenin ikinci etabında, binanın kullanılmayan, atıl durumdaki bölümleri yenileme çalışmaları kapsamında hayata kazandırıldı. Yaklaşık 2000 m2’den oluşan renovasyon alanında; istendiğinde binanın sergi fonksiyonunu da gerçekleştirebileceği bir alan; Spor ve Sergi Sarayı zamanında soyunma odaları koridoru olarak kullanılan alandan dönüştürülen mini bir oditoryum; yüksekliği 60 cm artırılarak modern aydınlatma efektleriyle pop bir mimari örneğine dönüşen personel yemekhanesi; demonte edilebilen cam bölmelerle inşa edilen yeni Sultan ve Barbaros toplantı odaları yer alıyor. Kongre Merkezi'nin alt yüklecinilerinin kullanımına sunulan 750 m2'lik alan ise tamamen yenilenerek restoran, soyunma odaları, ikinci Borsa restoran mutfağı ve ofis alanı olarak kullanılacak.


Yenilenen personel yemekhanesi


























Otopark girişi olarak kullanılan dar alandan
dönüştürülen Galata Oditoryumu
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın, "sergi" fonksiyonuna vurgu yapan Pergel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Evman, yenileme çalışmaları kapsamında mümkün olan her alanı galerileştirdiklerini belirtiyor. Projede atıl duran alanların kullanılmasına öncelik veren "verim" yaklaşımını benimsediklerini aktaran Evman, engelli ziyaretçiler için geliştirilen teknolojik ve mimari detayların yanısıra, personelin motivasyonunun artıracak çalışma alanları yarattıklarının da altını çiziyor. Konsept olarak baştan aşağı değişen Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın renovasyon çalışmaları 2008 yılı sonunda bitecek.


http://www.yapi.com.tr/haberler/lutfi-kirdar-uluslararasi-kongre-ve-sergi-sarayinda-engellilere-ozel-yenilikler_54374.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • ben lütfi kırdar ve kongre ve sergi sarayı çalışanlarındanım, bu değişikler çok güzel olmuş.. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!