Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

M/S Hulda İstanbul'a Dümen Kırıyor

Uluslararası heykel sanatçımız İlhan Koman’ın 'M/S Hulda' adlı gemisi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle 'Hulda Festivali Sanat ve Bilim Yolculuğu Projesi' kapsamında, Eylül ayında İstanbul’da olacak. Heykel sanatının dünya çapında üne sahip isimlerinden İlhan Koman’ın hayatının 28 yılını geçirdiği M/S Hulda, 1905 yapımı

yapi.com.tr
M/S Hulda İstanbul'a Dümen Kırıyor

luslararası heykel sanatçımız İlhan Koman’ın 'M/S Hulda' adlı gemisi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle 'Hulda Festivali Sanat ve Bilim Yolculuğu Projesi' kapsamında, Eylül ayında İstanbul’da olacak. Heykel sanatının dünya çapında üne sahip isimlerinden İlhan Koman’ın hayatının 28 yılını geçirdiği M/S Hulda, 1905 yapımı iki direkli bir yelkenli.

İlhan Koman Kültür ve Sanat Vakfı’nın Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı’nın finansal desteği ve İstanbul İsveç Konsolosluğu’nun katkılarıyla başlattığı 'Hulda Festivali Sanat ve Bilim Yolculuğu' projesi kapsamında, Koman’ın gemisi M/S Hulda Nisan 2009’da Stockholm’den İstanbul’a doğru yola çıkmıştı.

Hulda Festivali Sanat ve Bilim Yolculuğu projesinin desteklenmesine yönelik sözleşme, 8 Şubat 2010 tarihinde, İlhan Koman Kültür ve Sanat Vakfı adına Prof. Dr. Ahmet Koman ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı adına Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Kurt tarafından imzalandı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı bu projeye verdiği destekle, uluslararası büyük öneme sahip bir kültür sanat projesinin İstanbul’da gerçekleştirilmesini sağlamanın yanısıra, M/S Hulda gemisini tarihsel değeri açısından ülkemizin kültür mirasına kazandırmayı amaçlıyor.

Mart 2010 tarihinde Barselona’dan demir aldıktan sonra sırasıyla Napoli (İtalya), Valletta (Malta), Selanik’e (Yunanistan) uğrayarak, Eylül 2010’da nihai durağı olan İstanbul’a gelecek olan M/S Hulda gemisinde, İlhan Koman’ın eserlerinin sergilenmesinin yanısıra, çocuklar ve gençlere yönelik tematik atölye çalışmaları düzenlenecek. M/S Hulda, İstanbul’a varışından sonra gezici bir sanat, kültür, bilim merkezi olarak Türkiye’de kalacak.

İlhan Koman Kültür Sanat Vakfı’nın, Avrupa’nın 10 kentindeki 14 yerel ortağıyla birlikte uyguladığı “Hulda Festivali Sanat ve Bilim Yolculuğu”, gençlere bilimin yaratıcı ve sanatsal yönlerini vurgulayan atölye çalışmalarının yanı sıra İlhan Koman’ın bilimsel yapıtlarından bir sergiyi ve uluslararası bir bilimsel sanat eseri yarışmasını da kapsıyor. Proje, Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Toplumda Bilim Programı tarafından desteklenen projeler arasında, koordinatörlüğünü bir Türk kurumunun yaptığı ilk proje olarak öne çıkıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/m-s-hulda-istanbula-dumen-kiriyor_76591.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!