Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Madencilikte Hedef İhracat

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, madencilik sektörünü altyapı, arama, üretim, pazarlama ve teknoloji geliştirme yönünden destekleyecek

Türkiye



b>Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, madencilik sektörünü altyapı, arama, üretim, pazarlama ve teknoloji geliştirme yönünden destekleyeceklerini belirterek, “İhracata dönük maden faaliyetleri öncelikle teşvik edilecektir” dedi.

Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı tarafından 3 ayda bir yayınlanan ‘Dört Mevsim’ dergisine açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’nin madencilikte adı geçen 132 ülkenin toplam üretim değeri ile 28., üretilen madenlerin sayısı itibariyle 10. sırada bulunduğunu söyledi. Türk madencilik sektöründe 53 farklı maden ve mineralin üretiminin yapıldığını hatırlatan Bakan Güler, madencilik politikalarını yeniden şekillendireceklerini vurguladı. Sektörü, altyapı, arama üretim, pazarlama, teknoloji geliştirme yönünden destekleyeceklerini, ihracata dönük faaliyetleri teşvik edeceklerini ifade eden Güler, yerli kaynakların göz ardı edilerek yapılan maden ithalatlarını kontrol altına alacaklarını da kaydetti.

Yasa bekleniyor

Halen TBMM Sanayi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülmekte olan Maden Kanunu Tasarısı’nın yasalaşmasını beklediklerini Bakan Hilmi Güler, bu tasarıda bulunan maddeleri şöyle açıkladı: “Taşocakları nizamnamesi kaldırılmış, Ereğli Kömür Havzası içindeki taşkömürü üretimi Maden Kanunu kapsamına alınarak, petrol, jeotermal ve su kaynakları dışında kalan doğal kaynakların aranması ve işletilmesi kanun çatısı altında toplandı. Yatırımcıdan istenen evrak ve işlemler azaltıldı ve basitleştirildi. Hammadde ihracatı yerine uç ürün ihracatını özendirici tedbirler alınacak, teknolojik araştırma ünitelerinin kurulması için sanayi-üniversite işbirliği desteklenecektir.”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/madencilikte-hedef-ihracat_4486.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!