Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Makedonya Havaalanları TAV’a Emanet Edildi

Makedonya’nın Üsküp ve Ohrid kentlerindeki iki uluslararası havalimanı ve İştip’teki yeni bir kargo havalimanının inşaat ihalesini TAV Havalimanları Holding kazandı.

Milliyet Gazetesi
Makedonya Havaalanları TAV’a Emanet Edildi

TAV Havalimanları Holding, Makedonya’daki Üsküp ve Ohrid şehirlerinde bulunan iki uluslararası havalimanının işletimi ve İştip (Shtip) şehrinde yeni bir kargo havalimanı inşaatını kapsayan ihaleyi kazandığını açıkladı. TAV, ihalenin son aşamasında teklif veren ve tüm şartları sağlayan tek şirket oldu.

Balkanlar’ın en önemli merkezlerinden Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Büyük İskender (Alexander the Great), Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı ve İştip’teki yeni kargo havalimanı ihalesini TAV kazandı. İhale şartnamesine göre, TAV Havalimanları Holding Üsküp’teki Büyük İskender ve Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı’nın 20 yıl süreyle işletmesi ile Shtip Yeni Kargo Havalimanı’nın yapımını üstlenecek.

Yurtdışında hızlı büyüyor
Hızlı büyüme ve yeni yatırım fırsatları nedeniyle 2006’da yeniden yapılanarak, ‘işletme’ ve ‘yapım’ hizmetlerini ‘TAV Havalimanları Holding’ ve ‘TAV İnşaat’ başlıkları altında gruplandıran TAV, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Dış Hatlar Terminali, Gürcistan’da Tiflis Uluslararası Havalimanı ve Batum Havalimanı, Tunus’ta Monastir Havalimanlarının yapım ve işletmesini üstlenmiş durumda.
TAV, Antalya Gazipaşa Havaalanı ile Tunus’un Enfidha Zine Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı’nın işletme hakkını da elinde bulunduruyor.
TAV İnşaat’ın imzası bulunan projeler ise, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Tunus, Libya ve Bahreyn’i kapsıyor. Şirketin devam eden projeleri Mısır, Katar, Tunus ve Libya’da bulunuyor.

‘Hedefe erken ulaştık’
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Avrupa’da bir havalimanı işletecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok uzun süredir takip ettiğimiz bir projeden büyük bir başarıyla çıktık” dedi.

Şener, şöyle devam etti: “Ortadoğu, Kafkaslar ve Kuzey Afrika’da işletmeleri bulunan TAV için Makedonya ihalesi Avrupa’nın kapılarını da açma misyonu taşıyor. Diğer önemli konu ise TAV Havalimanları, Makedonya’daki havalimanları işletmeleriyle ‘10 Yılda 10 Havalimanı’ hedefini 8 yılda yakalamış oldu. Koyduğumuz hedefleri zamanından önce yakalamanın gururunu duyduk .”

Başkent Üsküp’teki Büyük İskender, Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı’nı 2007’de 680 bin yolcu kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/makedonya-havaalanlari-tava-emanet-edildi_63498.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!