Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Makel İç Pazara Açılıyor

Elektrik malzemeleri sektöründe 1977 yılından bu yana hizmet veren Makel, “Dünya için üretiyor...” ama artık Türkiye’ye daha çok satmak istiyor.

yapi.com.tr/Filiz YAVUZ
Makel İç Pazara Açılıyor Makel Bölge Satış Sorumlusu Murat Demir

lektrik malzemeleri sektöründe, 1977 yılında taşeron firma olarak faaliyetine başlayan Makel, anahtar, priz, sigorta, sigorta kutusu ve bağlantı şemasından oluşan on üç binin üzerindeki ürün portföyüyle göz dolduruyor. Makel, “Dünya için üretiyor...” ama artık Türkiye’ye daha çok satmak istiyor.

20. Uluslararası Yapı 2007 Ankara Fuarı’nda konuştuğumuz Makel Bölge Satış Sorumlusu Murat Demir yüzde 95 gibi bir oranla yurtdışına satış yapan Makel’in yurtiçi pazarına girme hedefinde olduğunu belirterek “Türkiye pazarına iş yaptığımız yüzde 5’lik bu oranla bile rakiplerimizle rekabet edebiliyoruz. Anahtar alanında ilk üçün içerisindeyiz. Ama grup priz ve sigorta alanında bir numarayız” diyor.

Demir, Makel bünyesinde 1998 yılında kurulan sayaç üreticisi Maksay’ın yüzde 95 gibi bir oranla yurtiçine satış yaptığını ifade ederek şöyle diyor;

“ Maksay üretime mekanik sayaçla başlamış. Şimdilerde ağırlıklı olarak elektronik sayaç üretilse de mekanik sayaç üretimi de devam ediyor. Çünkü 2001 yılından sonra zorunlu tutulan elektronik sayaçtan önce evlerine mekanik sayaç taktıranların sayaçlarının mekaniğe çevrilmesi konusunda bir zorlama olmadı. Mekanik sayaç kullananlar da sayaçlarını yeniledikleri için az da olsa mekanik sayacım piyasası var. Mekanik sayaç da dahil olmak üzeren Türkiye’de yüzde yetmişlere varan bir pazar payımız var.”

Mısır, Güney Afrika, Almanya, Belçika, Yunanistan, Rusya, Ukrayna, Orta Asya ülkeleri, İngiltere gibi 41 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Demir, kalite standartlarının çok yüksek olduğunu belirterek “Makel ISO 9000, TSE ve DQS’den (Almanya) ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgeleri’e sahip. Ayrıca Makel ürünleri CE işareti taşıyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/makel-ic-pazara-aciliyor_56388.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!