Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Maktum İlk Projesinde Kadın Havuzunu Ayırdı

“Bir tatlı huzur” sloganı ile satılacak Şehr-i Derya konut projesinde yer alan havuzlardan biri sadece kadınlara ayrılırken, erkekler için de ayrı bir havuz inşa edilmesi planlandı.

Vatan Gazetesi



ubai Prensi El Maktum’un sahibi olduğu Dubai İnşaat, İstanbul’daki ilk konut projesinde muhafazakar kesime hitap eden bir pazarlama anlayışını tercih etti. “Bir tatlı huzur” sloganı ile satılacak Şehr-i Derya konut projesinde yer alan havuzlardan biri sadece kadınlara ayrılırken, erkekler için de ayrı bir havuz inşa edilmesi planlandı. Projelerin tanıtıma ayrılan internet sitesinde söz konusu proje “Dubaililer’in Türkiye’de gerçekleşen ilk projesi” olarak lanse edilirken “Amaç sıcak komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesine yardımcı olma ve doğa ile iç içe bir yaşam alanı oluşturma” olarak ifade edildi.

El Maktum’un sahibi olduğu Dubai İslam Bankası’nın (DIB) bir şirketi olan Dubai İnşaat, 2005’te İstanbul’da bir temsilcilik açarak girdiği Türkiye pazarında bu yıl konut alanındaki ilk yatırımı ile hemen dikkati çekti. Ancak Dubai Prensi El Maktum, bu kez projenin mimarisi ile değil, konut projesindeki yaşam anlayışı ile adından söz ettirecek.

DIB’e ait Dubai İnşaat’ın Türkiye’deki ilk konut projesi olan Şehr-i Derya’da satışlar Pazartesi gününden itibaren başlayacak. Gürpınar’da satışa sunulacak 110 villalık projeye henüz resmi satış başlamadan gelen talep proje sahiplerini bile şaşırtmış vaziyette.

Açık vardı, gördük
Türkiye’de bayan ve erkeklere özel iki ayrı kapalı havuzun yer aldığı ilk konut projesi olan Şehr-i Derya’ya daha tanıtım yapılmadan iki haftada 100 kişiden talep geldi. İstanbul’daki projelerde ayrı havuz uygulaması konusunda bir açık olduğunu ve bu yönde yoğun talep aldıklarını söyleyen Dubai İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ali Aygün, “Biz de projemizde bunu dikkate aldık. İnşaat projeleriyle tanınan Dubai isminin Türkiye’de artık kaliteyi çağrıştırması da gelen talepte etkili oldu” dedi.

Gürpınar’daki 36 dönümlük arazide kaba inşaatı bitmiş projeyi Şirinoğlu Grubu’ndan devraldıklarını söyleyen Aygün, yaklaşık 4 ay önce proje çalışmalarına başladıklarını ifade etti. 2 ay içinde teslim edilecek projenin pazarlama ve satış ayağını ise Orient Light International adlı şirket üstlendi.

Yeni projeler sırada
Kredi finansmanında DIB’ın devreye gireceğini söyleyen Aygün, başka bankalarla da görüşme halinde olduklarını söyledi. Lübnan ve Sudan’da da proje ürettiklerini ancak gelişen ekonomisi ve giderek artan potansiyeliyle Türkiye’ye yöneldiklerini kaydeden Aygün, “Türkiye’deki yatırımlarımız 2007 yılında hız kazanacak. İstanbul’un çeşitli yerlerinde en az 100 milyon dolarlık ve minimum 500 konutluk projeleri devreye sokacağız” dedi. Aygün, ultra lüks nitelikte tasarlanacak bu projelerin akıllı ev altyapısına sahip olacağını söyledi.

Dubai İnşaat, 5 yıldır DEYAAR adıyla faaliyet gösterdiği Dubai’de 3 gökdelen inşaatını tamamladı. 20 gökdelen projesine de devam eden firma, Dubai’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri oldu. Firmanın değeri 5 milyar dolara ulaştı.

Villaların fiyatı 200 bin dolardan başlıyor
Muhafazakar kesimin yoğun ilgisi ile karşılaşan konut projesinde büyüklükleri 185 ile 335 metrekare arasında değişen villalar satışa sunuluyor. Villaların fiyatlarının 200 bin ile 340 bin dolar arasında değiştiği projeden 40 milyon dolar ciro bekleniyor. Safranbolu Evleri’nden esinlenilerek tasarlanan deniz manzaralı projede; spor alanları, fitness center, iş merkezleri, market, kreş, eczane, kuru temizleme, masaj odası, sauna, kafeterya, açık ve kapalı yüzme havuzları, 180 araçlık otopark gibi pek çok sosyal alan yer alıyor. 24 saat güvenlik bulunan projenin 1.500 metrekaresi ise yeşil alana ayrıldı.

İkiz kuleleri tepki çekti
Dubai Prensi El Maktum, Türkiye’nin gündemine Dubai Towers projesi ile oturmuştu. Projenin gerçekleşmesi için İstanbul Levent’teki İETT arazisinin ihale yapılmaksızın 5 milyar dolarlık yatırım karşılığında belediye ile kurulacak ortak şirkete devrine, iş dünyası ve muhalefet partileri karşı çıkmıştı. Bu arada Dışişleri Bakanlığı, karşılıklı anlaşması olmadığı için Dubai vatandaşlarının Türkiye’de konut sahibi olamayacaklarını vurgulayınca, proje turizm yatırımına dönüştürülmüştü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maktum-ilk-projesinde-kadin-havuzunu-ayirdi_48689.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!