Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Malatya'nın Bu Başarısı, Bölgedeki Diğer İller Tarafından İncelenmelidir"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Malatya'da yapılan ''2. Bölge İstişare Toplantısı''nın sonuç bildirisi açıklandı. Malatya Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'nın ev sahipliği yaptığı, Van, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Mardin illerinin katıldığı toplantıda görüşülen konular sonuç bildirgesinde

yapi.com.tr / AA
"Malatya'nın Bu Başarısı, Bölgedeki Diğer İller Tarafından İncelenmelidir"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Malatya'da yapılan ''2. Bölge İstişare Toplantısı''nın sonuç bildirisi açıklandı. Malatya Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'nın ev sahipliği yaptığı, Van, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Mardin illerinin katıldığı toplantıda görüşülen konular sonuç bildirgesinde toplandı.

Sonuç bildirgesinde, toplantının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de olumlu bir hava oluşturduğu, ileriye yönelik olarak güvenin artmasına vesile olduğu, son yıllarda başlayan kamu ve özel sektör yatırımlarının devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Bölge İstişare Toplantısı'na katılan illerin tamamının dördüncü teşvik bölgesinde olduğu hatırlatılan bildirgede, özellikle Malatya'daki Organize Sanayi Bölgeleri'nde elde edilen başarıya dikkat çekildi.

Malatya 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri'nin teşvik süresi boyunca çok ciddi yatırımları çekmeyi başardığı dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Malatya'da 2. Organize Sanayi Bölgesi de (OSB) dolmuş ve bu nedenle 3.'üncü OSB'nin de açılması gereği ortaya çıkmıştır. Malatya'nın bu başarısı, bölgedeki diğer iller tarafından incelenmelidir. Zira, yatırım için sadece teşviklerin yeterli olmadığı, ama aynı zamanda, ilgili bölgede huzurun varlığının, il bürokrasisi ile halkının birlikte bu sürece destek vermesinin yatırımları artırdığı net olarak görülmüştür. Malatya tarafından başarıyla uygulanan bu model, bölge illerince de örnek alınmalıdır. Bu doğrultuda, eğitici ve tanıtıcı programlar organize edilerek, şehirlerin hayata geçirdiği iyi uygulamalar anlatılmalıdır.''

Sonuç bildirgesinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tamamında yatırım yapılabilmesi ve yapılanların sayısının artması için, huzur ve istikrarın şart olduğu vurgulanarak, bölgenin diğer illerindeki halk ve yetkililerin, kendi illerinde de huzurun oluşması ve devamlı kılınması için bu yönde gayret sarf etmeleri gerektiğine değinildi.

Bildirgede şöyle denildi:

''Bununla beraber, kamu yetkilileri ile yatırımcılar, sorunların çözümü için el ele vererek çalışmalıdır. Güneydoğu Bölgesi'nde Gaziantep'ten sonra Malatya, sahip olduğu değerler itibariyle bir çekim merkezi haline gelmiştir. Her çekim merkezine yönelik olduğu gibi, Malatya'ya da göç ile gelmesi muhtemel nüfusun kontrolüne yönelik planlamalar yapılmalı, şehrin ekonomik gücünü artıracak ve çekim gücünü güçlendirecek büyük projeler tasarlanarak hayata geçirilmelidir.''

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/malatyanin-bu-basarisi-bolgedeki-diger-iller-tarafindan-incelenmelidir_88019.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!