Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mamaklı 3 Bin 500 Aile Kusunlar’a Yerleşecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Mamak’ta sürdürülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında, tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayan gecekondu sahipleri Kusunlar’daki TOKİ konutlarına yerleştirilecek. Enkaz bedelleri Büyükşehir Belediyesince peşinat olarak ödenecek gecekondu sahipleri, kalan parayı 15 yıl taksitle ödeyerek ev sahibi olabilecek.

Hürriyet Ankara
Mamaklı 3 Bin 500 Aile Kusunlar’a Yerleşecek

STRONG>Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Mamak’ta sürdürülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında, tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayan gecekondu sahipleri Kusunlar’daki TOKİ konutlarına yerleştirilecek.

Enkaz bedelleri Büyükşehir Belediyesince peşinat olarak ödenecek gecekondu sahipleri, kalan parayı 15 yıl taksitle ödeyerek ev sahibi olabilecek.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, devam eden kentsel dönüşüm projesinin Mamak Köprüsü’nden Ortaköy’e kadar devam eden Samsun yolunun iki kenarındaki toplam 14 mahalleyi kapsadığını söyledi.
Mamak’ın önemli sorunlarından birinin gecekondu ve çarpık yapılaşma olduğunu belirten Akgül, “Gecekondu probleminin çözülmesi için bunun devamının kesilmesi gerekiyor. Bir taraftan gecekonduyu önlemek için kentsel dönüşümleri uygular, bir taraftan da gecekondunun yapımına müsaade ederseniz bu sonsuz döngüye girer. Bunu engelleyemezsiniz” dedi.

Dünyanın en büyüğü

Şu anda Mamak’ta devam eden yaklaşık 10 kentsel dönüşüm projesi olduğunu anlatan Akgül, “Bunların içinde en önemlisi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ki 9,5 milyon metrekarelik bir alan ve yaklaşık 16 bin hak sahibiyle hacim olarak dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesini kapsıyor” dedi.

Proje kapsamında 250 dairelik 4 blokun kaba inşaatının bitmek üzere olduğunu belirten Akgül, 250 dairenin daha ihalesinin yapıldığını ve yakın zamanda temelinin atılacağını bildirdi.

Projenin sürdürüldüğü bölgede, tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayıp sadece gecekondusu bulunan 3 bin 500 ailenin yaşadığına dikkati çeken Akgül, şunları söyledi:

“3 bin 500 ailenin tapusu ve tapu tahsis belgesi olmadan sadece gecekondusu var. O bölgede fiili olarak hazine arazisini işgal etmiş durumda. Kanunen bu insanlar hak sahibi değil. Ama sosyal devlet olmanın gereği... Bir de bu insanları yok saymamız zaten mümkün değil. Biz geldikten sonra bu konunun üzerinde hassasiyetle durduk. TOKİ ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla yapmış olduğumuz bir protokolle TOKİ, şu anda Kusunlar dediğimiz Elmadağ Kayak Merkezi’nin alt tarafında konutlara başladı.
 

http://www.yapi.com.tr/haberler/mamakli-3-bin-500-aile-kusunlara-yerlesecek-_79132.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!