Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Manavgat Spor Turizmine Yönelmeli''

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut, bölgede spor turizmini ön plana çıkaracak yatırımlar yapılması gerektiğini belirterek, ilçedeki eski çöp alanının golf alanı olarak tahsis edilmesini istedi. Barut, bugüne kadar güneş, kum deniz olarak satılan ve sadece yılın belirli dönemleri kapsayan turizm anlayışının terk

yapi.com.tr / AA
''Manavgat Spor Turizmine Yönelmeli''

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut, bölgede spor turizmini ön plana çıkaracak yatırımlar yapılması gerektiğini belirterek, ilçedeki eski çöp alanının golf alanı olarak tahsis edilmesini istedi. Barut, bugüne kadar güneş, kum deniz olarak satılan ve sadece yılın belirli dönemleri kapsayan turizm anlayışının terk edilerek, turizmi 12 aya yayabilecek projelerin hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Turizm sezonunda gelen turistlerin profilinin belli olduğunu işaret eden Barut, şunları söyledi:

''Avrupa'da çalışan kesim tatili bir hak olarak görüyor. Bunlar için sadece Manavgat değil dünyanın birçok yerinde çeşitli destinasyonlar bulunuyor. Bu konuda çok sert rekabet şartları var. Biz, gerek hizmet gerek tesislerimizin kalitesi gerekse doğal ve tarihi dokumuzla zaten bu turistleri çekiyoruz. Ancak sezon kapandığı zaman Manavgat'ta turizm gelirleri bıçak gibi kesiliyor. Artık buna çözüm bulmak zorundayız. Yani tesislerimizi sezon bittiği zaman kapatmamalıyız. Spor turizmine yönelmemiz gerekiyor. Bölgemizde spor organizasyonları veya antrenman yapılacak tesis eksikliği önemli oranda hissediliyor. Acilen spor salonlarımız, golf sahalarımız, yüzme havuzlarımız, futbol sahalarımız olmalı.''

Hali hazırda birkaç tesiste bulunan futbol sahaları, yüzme havuzu ve tenis kortlarının bölgenin ihtiyacına cevap vermediğini kaydeden Barut, son yıllarda giderek önem kazanan spor turizmini Manavgat'a da yaymak gerektiğini ifade etti.

''Eski çöplük golf alanı olsun''

Kum mevkisinde Manavgat Belediyesince çöplük olarak kullanılan arazinin, yıllardır atıl vaziyette olduğunu belirten Barut, bu bölgenin bir kısmına 3-4 golf sahası yapılabileceğine işaret etti. Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Buralardaki golf sahaları, bütün otellerin hizmetine açık olan golf işletmesi şeklinde olmalı. Böylece Titreyengöl ve Kızılağaç'taki otellerimiz buralardan yararlanabilmeli. Çöplük alanının golf turizmine açılması Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB) ve Titreyengöl'de turizme canlılık getirecek. Bu konuda Manavgat Belediyesinden destek ve gayret bekliyoruz. Bölgemizde yüksek sezonda 60 bin kişi turizm sektöründe istihdam ediliyor. Kış aylarında bu rakam 15 binlere düşüyor. Golf sahaları kurulursa, kış aylarında da istihdam 30 binlere çıkacak. Böylece insanlar kışın işsiz kalmayacak. Sadece golf sporuyla Manavgat'a yıllık milyonlarca dolar ek gelir getirilebilir.''

Belek bölgesinin dünya çapında tanınır olmasının nedenlerinden birinin de golf olduğuna dikkati çeken Barut, ''10-12 yıl içinde Belek'in geldiği nokta ortada. Bakıyoruz, onların bizden farklı nesi var diye. Sadece futbol ve golf olarak bizden farklılar'' değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada spor turizminin yıllık cirosunun milyarlarca dolar olduğuna vurgu yapan Barut, gelecek yıllarda spor turizminde doğrudan ve dolaylı elde edilecek toplam rakamın şu anda hayal edilemeyecek boyutlara ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

Manavgat'ın bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini kaydeden Barut, ''İklim şartları, doğal ortamla birlikte çok uygun olduğu bölgemizde spor turizmine mutlaka yönelmeliyiz. Bunu yerel yönetimlerle birlikte işbirliği içinde yapmalıyız. Bu hem bölgemizin marka değerine katkı yapacak hem de istihdam yönünden büyük gelişme sağlayacak'' diye konuştu.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/manavgat-spor-turizmine-yonelmeli_87962.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!