Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Mardin Valisi ile ‘Mardin...

Mardin Vali Konağı Tarihi Binaya Taşınıyor

Mardin Valisi Hasan Duruer, tarihi kentte valilik makamının beton binada olmasından mahcubiyet duyduğunu söyledi. Vali Duruer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi kentte kentsel dönüşüm projesi kapsamında göze çirkin gelen ne varsa ortadan kaldıracaklarını bildirdi.

yapi.com.tr / AA
Mardin Vali Konağı Tarihi Binaya Taşınıyor

Foto: Mehmet Çelik (AA)

Mardin Valisi Hasan Duruer, tarihi kentte valilik makamının beton binada olmasından mahcubiyet duyduğunu söyledi. Vali Duruer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi kentte kentsel dönüşüm projesi kapsamında göze çirkin gelen ne varsa ortadan kaldıracaklarını bildirdi. Mardin'in tarihi dokusunun en büyük özelliğinin ve dikkati çeken yönünün insanların tarihi doku içinde yaşamaları olduğunu anlatan Duruer, eski vali konağı ve sonrasında halı okulu olarak kullanılan tarihi binayı restore ederek Valilik Makamını eski yerine taşıyacaklarını kaydetti.

Mardin'in tarihi dokusuna güzel bir bina kazandırdıklarını ifade eden Duruer, şöyle dedi:

''25 Ekimden sonra vali makamı tarihi binada hizmetini sürdürecek. Mardin gibi tarihi dokusu ve zenginliği ile dünya gündemine oturan tarihi bir kentte valilik makamının beton binada hizmet vermesinden mahcubiyet duyuyorum. Tarihi binanın restorasyonu tamamlandı. Restorasyon çalışmaları yaklaşık bir yıl sürdü.''

Valilik makamı olarak restore edilen binanın restorasyon ve donanımı için 1 milyon 500 bin lira harcama yapıldığı, 25 Ekimde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı bir törenle hizmete açılacağı belirtildi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/mardin-vali-konagi-tarihi-binaya-tasiniyor_83057.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!