Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mardin'de 3 Fakültenin Temeli Atılacak

Mardin'de üç yıl önce kurulan Artuklu Üniversitesi, üç yeni fakülte binasının temelini 5 Temmuz 2010 tarihinde atıyor. Tarihi kentin, imara açılan Diyarbakır yolu güzergâhındaki Yenişehir semtinde tahsis edilen 4 bin 300 dönümlük yerleşke alanında 2'si Mardinli işadamı ve bağımsız eski Milletvekili Süleyman Bölünmez, biri üniversiteye ait olmak

Zaman Gazetesi
Mardin'de 3 Fakültenin Temeli Atılacak

Mardin'de üç yıl önce kurulan Artuklu Üniversitesi, üç yeni fakülte binasının temelini 5 Temmuz 2010 tarihinde atıyor.
 
Tarihi kentin, imara açılan Diyarbakır yolu güzergâhındaki Yenişehir semtinde tahsis edilen 4 bin 300 dönümlük yerleşke alanında 2'si Mardinli işadamı ve bağımsız eski Milletvekili Süleyman Bölünmez, biri üniversiteye ait olmak üzere 3 fakülte binasının temeli atılacak.

Yerleşke alanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Mardinli işadamı ve bağımsız eski milletvekili Süleyman Bölünmez'in, Güzel Sanatlar ve Edebiyat Fakültesi, kurum olarak da kendilerinin 8 milyon 768 bin TL harcama ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binalarının temelini 5 Temmuz 2010 tarihinde törenle atacaklarını söyledi.

ANAHTAR TESLİMİ 540 GÜNDE YAPILACAK

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak temelini atacakları Mimarlık Tasarım Fakültesi'nin anahtar tesliminin, yapılan sözleşme gereği 540 günde bitirileceğini ifade eden Aksoy, "2011 yılında bu üç fakülteyi eğitime açacağız. Mardin'in eğitim alanındaki bu hamlesi ile ufku daha da açacağız. Eğitim çıtasını daha da üst seviyelere taşıyacağımızdan vatandaşlarımızın hiç kaygısı olmasın. Bütün çabalarımız ve sarf etmekte olduğumuz emeklerin de bir ölçüde semeresini bu ciddi yatırımlarla almış olacağız." dedi.

İş makinelerinin şimdiden çalışmaları yoğunlaştırdığı Yenişehir semtindeki Artuklu Üniversitesi yerleşke alanında, bir de inşaat süresince suyunu karşılayacak bir sondaj kuyusu açıldı. Mardin Artuklu Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Fahrettin Çiçek, 400 metre derinlikte buldukları su rezervi ile inşaatın gerçekleşmesinde sıkıntı çekmeyeceklerini söyledi.

Daire Başkanı Çiçek, "160 Kw elektrik gücüne sahip dikme trafo ile saniyede 5 litre su alma imkanına sahip olduk. Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, hiçbir kurumdan destek almadan temel atma safhasını sağladık. Bundan sonraki süreç ise yine kurumumuzun çabaları ile hedeflediğimiz 2011 eğitim ve öğretim yılını üç fakülte ve 750 kişilik Yurt-Kur binası ile hayata geçireceğiz. Halkımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Bu arada, tarihi kentte yer alan ve halen atıl durumda olan eski hükümet konağı binasının, Türkiye Tekstil Federasyonu Başkanı iş adamı Halit Narin'in mali desteği ile mimarlık fakültesi binasına dönüştürülmesi, eski mimari taş binanın da Turizm Uygulama Oteli olarak restorasyon ardından hizmete verileceği ifade edildi. (CİHAN)

 

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/mardinde-3-fakultenin-temeli-atilacak-_80645.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!