Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marmara İçin Korkutan Deprem Açıklaması

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen deprem akıllara yine "Büyük Marmara Depremi yaklaşıyor mu?” sorusunu getirdi. Jeofizik uzmanı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, “Marmara Bölgesi’nde yakında bir deprem olması çok yüksek bir ihtimal. İstanbul böyle bir depremi kaldıramaz” dedi.

yapi.com.tr
Marmara İçin Korkutan Deprem Açıklaması

Ayvacık'ta meydana gelen Ege ve Marmara bölgelerinde de hissedilen 5.0 büyüklüğündeki deprem panik yarattı. Peki bu deprem olası ‘Büyük İstanbul’ depremini tetikler mi? Jeofizik Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu konuyla ilgili Sözcü'ye açıklamalarda bulundu.

"Çanakkale'de olan deprem Marmara depreminin tetikleyicisi değil"
Ayvacık'ta meydana gelen depremin, Marmara depreminin tetikleyicisi olacağını düşünmediğini söyleyen Gündoğdu, “Çanakkale'de meydana gelen depremin olası Marmara Depremi ile bir bağlantısı ya da bu depremin öncüsü olacağını sanmıyorum. Fakat eldeki veriler incelendiğinde, Marmara bölgesinde üç senedir sismik hareketlerde artış olduğunu görüyoruz. Bu veriler göz önüne alındığında Marmara Bölgesinde yakında bir deprem olması çok yüksek bir ihtimal demek yanlış olmaz” diye konuştu.

"İstanbul bu depremi kaldıramaz"
İstanbul'un depreme karşı bir tedbiri olmadığını belirten Gündoğdu, olası bir depremin gerçekleşmesi durumunda İstanbul'un bu depremi kaldıramayacağını söyledi. Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Kartal'da çöken bina bunun en çarpıcı göstergelerinden biri. 1999 depreminden bu yana pek bir seviye atlayamadık, aradan 20 yıl geçti ancak hiçbir gelişme gösteremedik. Kentsel dönüşüm bir çözüm gibi görünsede bunun için bütün belediyelerin bir arada çalışabilmesi gerekiyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmara-icin-korkutan-deprem-aciklamasi_170849.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!