Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marmara Üniversitesi Arazilerini Satıyor!

12 kampüsünü Maltepe’deki Kenan Evren Kışlası’na taşımaya hazırlanan Marmara Üniversitesi; Nişantaşı, Göztepe ve Rumeli Hisarı’ndaki değerli arazilerini de TOKİ aracılığıyla satışa çıkardı.

yapi.com.tr
Marmara Üniversitesi Arazilerini Satıyor!

Milli Savunma Bakanlığı’yla imzalanan protokol gereği, kışladaki Levazım, Maliye ve Dil okulu Şile’ye taşınacak. Marmara Üniversitesi’nin İlahiyat ve Hukuk Fakültesi dışındaki bütün birimleri de bu kampüste toplanacak. Üniversitenin mevcut kampüslerinin bulunduğu Nişantaşı, Bahçelievler, Göztepe ve Anadolu Hisarı gibi yerlerdeki mülkleri satılarak hem askeriyeden alınan arsanın bedeli ödenecek hem de yeni kampüs inşa edilecek.

Üniversitenin boşaltacağı 2 bin 457 dönüm arsa TOKİ vasıtasıyla satışa çıkarılacak. Gelirle de üniversite 2 bin 500 dönümlük kışlada yeni kampüsünü inşa edecek. Çalışmaların bir yıl içinde başlaması planlanıyor. Milliyet gazetesine projeyi anlatan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, şunları söyledi: ''2010’da 58 bin öğrencimiz vardı, şimdi sayı 73 bine ulaştı. Altyapı eksiklikleri de ciddi sıkıntılar oluşturmaya başladı. Biz de bu süreçte arayışa girdik. Üniversitemizi iki ayrı yakadaki ayrı yerde toplamayı planlıyorduk. Daha sonra askeri birliklerin çeşitli sebeplerle şehir merkezlerindeki yerlerini boşaltma ve çevreye doğru çekilme kararı aldıklarını öğrendik. Üniversitemizin çeşitli birimlerinin yer aldığı bölgeye komşu olan Kenan Evren Kışlası’na bu süreçte talip olduk. Çeşitli görüşmeler ve uzun, yorucu bir bürokratik sürecin ardından Milli Savunma Bakanlığı ile üniversitemiz arasında ön protokol düzenledik. 2bin 500 dönümlük bu alan üniversitemizin bütün birimlerinin toplanacağı bir alan olarak bize tahsis edildi. Bu süreçte Başbakanımızın de değerli katkıları oldu, kendisine müteşekkiriz.”

Haydarpaşa ve Sultanahmet binaları yerinde kalacak

Haydarpaşa’daki tarihi binada yer alan Hukuk Fakültesi, Altunizade’deki Fakültesi ve Sultanahmet’teki tarihi binadaki birimler yerinde kalacak. Onların dışında Bahçelievler’den Kartal’a, Şişli’den Anadolu Hisarı’na kadar değişen 12 ayrı noktadaki kampüsler bu alanda toplanacak. Yapılan protokol gereği Kenan Evren Kışlası içinde faaliyet gösteren Levazım, Maliye ve Dil okullarını askeriyenin göstereceği alanda inşa edilecek.

Satışı TOKİ yapacak

Ayrıca üniversitenin boşaltacağı bina ve arsalar yapılan protokolle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından satılacak ve elde edilecek gelirden bu 2 bin 500 dönümlük alanın bedeli ödenip, üniversitenin yeni kampüsü yapılacak. Üniversitenin uzmanları ve Genelkurmay’ın ilgili birimlerinden yetkililerin oluşan bir heyet bu taşınmazların piyasa değerini tespit etmek üzere çalışmaya devam ediyor.

İşte o kıymetli arsalar

Üniversitenin satacağı taşınmazları arasında başta Nişantaşı ve Göztepe olmak üzere İstanbul’un en değerli bölgelerindeki kıymetli arsa ve araziler yer alıyor: Göztepe: 147, Üsküdar (Bağlarbaşı): 39, Nişantaşı: 24, Bahçelievler: 4, Üsküdar (Validebağ): 50, Halkalı: 1182, Kartal: 1000, Çatalca: 11 dönüm.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmara-universitesi-arazilerini-satiyor-_106412.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!