Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marmaray 675 Metreye Ulaştı

Marmaray Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birleştirecek tüp tünellerin 5. 'si sabaha karşı 50. 75 metre derinliğe indirildi. Suya indirilen tüplerin uzunluğu 675 metreye ulaştı.

Yeni Şafak Gazetesi
Marmaray 675 Metreye Ulaştı

b>Marmaray Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birleştirecek tüp tünellerin 5. 'si sabaha karşı 50. 75 metre derinliğe indirildi. Suya indirilen tüplerin uzunluğu 675 metreye ulaştı.

Toplam 11 tüpün deniz tabanına indirileceği projede, tüp tünellerin tamamının 2008 sonuna kadar suya indirilmesi planlanıyor. Marmaray Projesi'nin tamamı ise, 2010 sonunda bitecek. Hava ve deniz koşulları hesap edilerek gerçekleştirilen tüp indirme işlemini Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan'ın yanı sıra yetkililer izledi.

Yüklenici firma olarak görev yapan Japon firması mühendislerinin de hazır bulunduğu 5. tüpün suya batırılması, birçok televizyon ve yazılıbasın tarafından takip edildi. Batırma işlemi Ecem Sultan Batırma Gemisi'nin kaptan köşkünden Ahmet Aslan tarafından yapıldı. Yapılan aşamaları bir bir anlatan Aslan, batırma işleminin kontrol odasından joistik kollar yardımıyla yapıldığını ve bu işlemin yaklaşık 8 saat süreceğini söyledi. Büyük bir titizlikle gerçekleşen işlem 24 saatin sonunda tamamlanmış olacak.

Öte yandan 5. tüpün görüntülenmesi için bir tekneyle Ecem Sultan Batırma Gemisi'ne götürülen basın mensupları, kendilerini götüren tekneden çıkan dalgalar nedeniyle inmekte zorlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmaray-675-metreye-ulasti_57785.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!