Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marmaray’da Deniz Altında Buluşma Martta

Dünyanın sayılı denizaltı tüp geçişi projelerinden biri olan ve İstanbul’un iki yakasını bağlayacak Marmaray Projesi’nin önemli adımlarından biri daha atılıyor. Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan, deniz ve kara tünellerinin, karadaki Yavuz Tüneli’nin son 67 metresinin tamamlanmasıyla yaklaşık bir ay

Hürriyet Gazetesi
Marmaray’da Deniz Altında Buluşma Martta

Dünyanın sayılı denizaltı tüp geçişi projelerinden biri olan ve İstanbul’un iki yakasını bağlayacak Marmaray Projesi’nin önemli adımlarından biri daha atılıyor. Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan, deniz ve kara tünellerinin, karadaki Yavuz Tüneli’nin son 67 metresinin tamamlanmasıyla yaklaşık bir ay sonra Üsküdar’da birleşeceğini açıkladı.

Arslan, Marmaray Projesi’yle ilgili şu bilgileri verdi:

“Arkeolojik kazılar nedeniyle bazı yerlerde kazı geç başlasa da 790 metrelik Yavuz kara tünelinde son 67 metrelik bölüm kaldı. Bunun tamamlanmasıyla Üsküdar’da büyük birleşme gerçekleşecek. Bu projenin önemli noktalarından biri. Böylece projeyi yarılamış oluyoruz. Avrupa tarafında ise Yenikapı’daki arkeolojik kazı çalışmaları nedeniyle Aralık’ta başlayabildiğimiz kazılar hızla ilerliyor. Sirkeci istikametindeki kara tünellerinin birinde 416, diğerinde 87 metrelik bir ilerleme sağlandı.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmarayda-deniz-altinda-bulusma-martta_76509.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!