Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marmaris Kampını Satamayan Maliye, Kontrolör Gönderdi

Maliye Bakanlığı'nın Marmaris-İçmeler'deki kampı 5 kez satışa çıkmasına rağmen alıcı bulamadı. 2006 yılında üç ve bu yıl da iki kere satışa çıkan kampın neden satılamadığı konusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü kontrolör görevlendirdi.

Referans Gazetesi/Neşe KARANFİL



aliye Bakanlığı'nın Marmaris-İçmeler'deki kampı 5 kez satışa çıkmasına rağmen alıcı bulamadı. 2006 yılında üç ve bu yıl da iki kere satışa çıkan kampın neden satılamadığı konusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü kontrolör görevlendirdi. Kontrolör, kampın neden satılamadığını yerinde inceleyecek. Çıkacak sonuca göre kamp için yeniden bir değerlendirme yapılacak. Kamp, İçmeler'de denize sıfır ve büyük otellerin yanında bulunuyor. 34 milyon YTL ile ihaleye çıkılan kamp, 22 bin 581 metrekare büyüklüğünde.

Marmaris-İçmeler beldesindeki kamuya ait en gözde kamp merkezlerinden olan Maliye kampı için ilk olarak 2005 yılında ihaleye çıkılmak istendi ancak imarla ilgili bir sorun ortaya çıktı. İmar sorunu çözüldükten sonra 2006 yılında tekrar ihaleye çıkıldı. 34 milyon YTL bedelle satışa çıkarılan kampla, ihale zamanında yatırımcılar ilgilendi ancak teklif veren olmadı. Marmaris ve Çevresi Turizm Merkezi içinde yer alan ve etrafı aralarında Martı Tatil Köyü'nün de bulunduğu tatil köyü ve 5 yıldızlı otellerle çevrili tesis, döşeme ve demirbaşlar satış haricinde tutularak satılmak istendi.

Bedel yüksek mi araştırılacak
Kapalı teklif usulü ile ihalesi gerçekleştirilmek istenen kampın dışında, çevrede, 5 yıldızlı turizm tesisi yapılabilecek boyutta Hazine'nin elinde başka arazi bulunmuyor. İhalede hem peşin hem de vade seçeneği verilmişti. Ancak beş ihale açılmasına rağmen kamp bir türlü satılamadı. Kampta, 30 oda ve 98 yatak kapasiteli sosyal tesisle birlikte 4 adet taşınmaz mal var. Maliye de son olarak mayıs ayında ihalesi açılan kampın neden satılmadığını araştırmak üzere denetim elemanı görevlendirdi. Kampa gönderilen denetim elemanının hem oradaki tesisin değeri konusunda çalışma yapacağı hem de son durumuna bakacağı belirtildi. Yetkililer denetim elemanının "acaba bedel mi yüksek tespit edildi" sorusuna yanıt arayacağını belirterek raporunu tamamlamasının ardından kampla ilgili kararın verileceğini söylediler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmaris-kampini-satamayan-maliye-kontrolor-gonderdi_54717.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!