Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marmaris'te Duble Yol için Maki Katliamı

Gökova-Marmaris arasında yapımı süren duble yol inşaatına, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın’dan destek geldi. Aydın, ‘yolun orman değil maki yoğun alanlardan geçeceğini’ söyledi. Marmarisli çevreciler, yol için 8 bin ağaç kesileceğini söyleyerek projeye itiraz ediyor. Turizmciler de etrafı çam ve sığla ağaçlarıyla çevrili eski yolun Marmaris

Radikal Gazetesi
Marmaris'te Duble Yol için Maki Katliamı

Gökova-Marmaris arasında yapımı süren duble yol inşaatına, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın’dan destek geldi. Aydın, ‘yolun orman değil maki yoğun alanlardan geçeceğini’ söyledi. Marmarisli çevreciler, yol için 8 bin ağaç kesileceğini söyleyerek projeye itiraz ediyor. Turizmciler de etrafı çam ve sığla ağaçlarıyla çevrili eski yolun Marmaris yolunun turistler tarafından da çok beğenildiğini söyleyerek bunlara dokunulmamasını istiyor. 

Muğla Orman Bölge Müdürü dün duble yolu özetle şöyle savundu:

“Bu yol büyük önem taşıyor, alternatif güzergâh da yok. Tüm izinleri alındığından yapılmasının önüne geçmemiz mümkün değil. Yol, ormanın yoğun olduğu yerlerden değil, makilik alanlardan geçiyor. Geçeceği yerdeki sığla ormanları ‘kaydırılarak’ korundu. İnşaatın yapılacağı alanda şu ana kadar 2 bin ağaç kesildi. İnşaat bitinceye kadar ne kadar ağaç kesileceği şu an tespit edilmiş değil. Zaten biz her yıl kesilen ağaçlardan daha fazlasını dikiyoruz. İnşaatan sonra yol kenarlarını yangına dayanıklı türlerle yeniden ağaçlandıracağız. Hem yeni bir yolumuz, hem daha bakımlı ağaçlarımız olacak. Şunun da bilinmesi gerekiyor, yol için, tekniğine, projesine, yasalara uygun ve doğaya en az zararı verecek şekilde çalışıldı.”

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/marmariste-duble-yol-icin-maki-katliami_80862.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!