Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mavi Bayraklı Koyda Foseptik İsyanı

Muğla Bodrum’un Gündoğan beldesinin Kızılburun mevkiinde, 145 villanın bulunduğu “Kırmızı Değirmen Sitesi” ile 134 villanın bulunduğu “Tunalı İnşaat ve Tatil Sitesi”nin ortaklaşa kullandığı ancak yetersiz kalan ve sızdıran foseptik nedeniyle, atık sular iki aydır mavi bayraklı koyda denizine boşaltılıyor.

Milliyet Gazetesi
Mavi Bayraklı Koyda Foseptik İsyanı

Muğla Bodrum’un Gündoğan beldesinin Kızılburun mevkiinde, 145 villanın bulunduğu “Kırmızı Değirmen Sitesi” ile 134 villanın bulunduğu “Tunalı İnşaat ve Tatil Sitesi”nin ortaklaşa kullandığı ancak yetersiz kalan ve sızdıran foseptik nedeniyle, atık sular iki aydır mavi bayraklı koyda denizine boşaltılıyor. Foseptiğin denize boşaldığı ve kokudan durmanın mümkün olmadığı sahilde toplanan tatilciler, foseptik sularının önce sahile, ardından denize akması nedeniyle birçok kişinin villalarını kapatarak gittiğini, bazılarının da evlerini satışa çıkardığını söyledi.

‘Cehenneme döndü’

Palm Resort Tatil Sitesi’nin yöneticisi Nedim Ayaroğlu (43), Kırmızı Değirmen Sitesi’nin fosseptik kanalına, üç ay önce Tunalı İnşaat Limited Şirketi tarafından tamamlanan villaların foseptiğinin de bağlandığını, kapasitenin aniden artması nedeniyle iki aydır taşan foseptik sularının önce sahile, ardından denize aktığını belirtti. Defalarca valilik, kaymakamlık, jandarma, belediye, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne şikâyette bulunmasına karşılık bir sonuç alınamadığını belirten Ayaroğlu, şunları söyledi:

“Belediye tutanak tutup, her iki siteye 6 bin lira ceza kesti. Çevre ve sağlık açısından büyük tehdit oluşturan rezaleti hiçbir kurum önleyemedi. Foseptik suları denize akarken çektiğimiz fotoğraf ve görüntüleri ilgili kurumlara ilettik. Sahilin ve denizin rengi değişti. Burası, temiz denizi, mavi bayrağıyla ünlü cennet bir sahildi ama artık cehenneme dönüştü.”

Evlerde kapalı kaldılar

Beş yıl önce satın aldığı villaya Rusya’dan tatile gelen üç çocuk annesi Tatiana Buhraba Ulanova (44), tepkisini şöyle dile getirdi: “Bodrum’un en temiz denizi diye satın aldığımız villada yaşam kâbusa döndü. İki aydır denize giremiyoruz. Sitemizin havuzunu ve sosyal tesislerini pis koku nedeniyle kullanamıyoruz. Yaz ortasında evlerde kapalı kaldık.”

Gazetecilere saldırı

Sahildeki iskelelerde tek bir insanın bulunmadığı öğle saatlerinde, pis suların sahile ve denize akmaya devam ettiği, kokusunun 500 metre uzağa kadar ulaştığı görüldü. Site yöneticileriyle görüşmek isteyen DHA muhabirleri, foseptikten denize akan pis suları görüntüledikten sonra, şantiye şefi ve site yöneticisi Ümit Toprak’ın müdahalesine maruz kaldı. Jandarma, gazetecileri gözetim altında belde dışına çıkardı.

‘Villaları satmakla iş bitmiyor’

MHP Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, siteler için yasal işlemlerin yapıldığını, para cezalarının verildiğini, sorunun devam etmesi durumunda sitelerin mühürlenebileceğini belirterek, “Yüz binlerce dolarlık villaları yapıp satmakla işin bitmediği ortada” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mavi-bayrakli-koyda-foseptik-isyani_71173.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!