Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mavi Bayraklı Koydan 2 Saatte 1 Ton Atık Çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde karadan ve denizden yapılan temizlik çalışmasında Mavi Bayraklı Gümbet koyunda iki saatte 1 ton atık toplandı.

yapi.com.tr
Mavi Bayraklı Koydan 2 Saatte 1 Ton Atık Çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dalgıçların “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla Gümbet koyunda düzenlediği etkinliğe Hüseyin Boyacı İlkokulu ve Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de destek verdi. Dalgıçların 3-20 metre derinlikte deniz dibinden yaptığı temizlik çalışmasında öğrenci ve öğretmenler de temizliği kıyıdan sürdürdü.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Engin Doğan, ‘Denize En Çok Mavi Yakışır’ sloganıyla 8. yılına giren etkinlikte, geçen sene Gümbet temizliğinde gönüllü dalgıç ekibiyle 634 kilogram atık çıkartıldığını belirterek; şimdi ise aşırı yağışlardan dolayı sokaklara gelişi güzel atılan atıkların fazlalığından, bu yıl daha fazla miktar atık çıkabileceğini belirterek, “Özellikle dere yataklarının olduğu yerlerde çok fazla atık var. Az önce gördük, kepçeyle kaldırdık. İnsan kuvvetiyle kaldıramadığımız atıklar çıkıyor. Bu kadar etkinlik yapmamıza, bu kadar farkındalık yaratmamıza rağmen; çocuklara, okullara gitmemize rağmen hala başarılı olmak için uğraşıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz atıklarını gelişi güzel atmamaları. En yakın çöp kutusuna bırakmaları.” dedi.

Alışveriş arabası otomobil lastiği
İki saat süren ve yaklaşık 1 ton atığın çıkarıldığı etkinlikte plastik, cam, metal atıklarının yanı sıra dalgıçların denizden çıkardığı alışveriş arabası ve otomobil lastikleri dikkat çekti. Bölgede hazır bekleyen Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de kıyıya çıkarılan atıkları yerinde ölçüp ayrıştırarak geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne nakletti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mavi-bayrakli-koydan-2-saatte-1-ton-atik-cikti_189635.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!