Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mecidiyeköy ve Beykoz'a Teleferik Hattı Geliyor

2016 bütçesi kapsamında Mecidiyeköy Çamlıca ve Beykoz teleferik hatları çalışmaları da bulunuyor.

yapı.com.tr
Mecidiyeköy ve Beykoz'a Teleferik Hattı Geliyor

İstanbul'un 2016 bütçesi 16.1 milyar lira olarak belirlendi. Habertürk'ten Kübra Genç'in haberine göre, megakent için hazırlanan bütçede en dikkat çekici kısım bütçenin yüzde 44,7'lik kısmı olan 5 milyar 510 milyon 66 bin lirasının ulaşıma ayrılmış olması.

Bütçenin dahil olduğu projeler arasında merakla beklenen Beykoz - Karlıtepe Arası ve Beykoz Çayırı - Hz. Yuşa Tepesi arası teleferik hattı ve Mecidiyeköy - Zincirlikuyu - Altunizade - Çamlıca Teleferik Hattı bulunuyor. Hazırlanan bütçe İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek ve oylamaya sunulacak.

Yuşa Tepesi'ne ilginin artması bekleniyor

Bütçe kapsamında yer alan projelerden olan Beykoz teleferik hattı. Hattın Beykoz - Karlıtepe Arası kısmı 1,5 kilometre olacak. Bu hattın kullanıma açılmasıyla ziyaretçiler Karlıtepe Mesire Alanı'na 1,5 kilometrelik bir gezintiyle ulaşabilecek.

Söz konusu teleferik hattının metro hatlarıyla da entegre halinde olması planlanıyor. Sultaniye Parkı'ndan başlayacak hat Beykoz Çayırı-Hz. Yuşa Tepesi teleferik hattıyla da bağlantılı olacak.


Beykoz Çayırı-Hz. Yuşa Tepesi teleferik hattı ise 2,5 kilometre uzunluğunda olacak. Beykoz teleferik hattının bir istasyonu Tarihi Beykoz Çayırı girişinde kurulması planlanan Yalıköy kapalı pazar yeri ve yer altı otoparkının hemen yanında yer alacak.

Projenin hayata geçmesiyle Tarihi Beykoz Çayırı ve Yuşa Tepesi’ne ilginin de artması hedefleniyor. Sahilden tepelere ulaşımı kolaylaştıracak teleferik hattı 190 metre yüksekliğe çıkacak.

Mecidiyeköy Çamlıca'ya bağlanacak

Yapılacak faliyetlerden diğeri ise Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı. 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın twitter adresinden duyurduğu proje önümüzdeki dönem projelerin içinde yer alıyor.

Kabinlerin 32 kişilik planlandığı Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı kapsamında  6 istasyon toplam 22 dakikada geçilecek. 10 kilometrelik hat Mecidiyeköy'ü Çamlıca'ya bağlayacak.

Saatte 6 bin yolcuyu Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na taşıyacak olan Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı ile Boğaz trafiğinin de rahatlaması öngörülüyor.  Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattında turistik amaçlı kabinler de yer alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mecidiyekoy-ve-beykoza-teleferik-hatti-geliyor_138088.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!