Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Meclis Çatısında Obama'nın Beyaz Saray'ı Örnek Alınacak

ABD Başkanı Barack Obama’nın Beyaz Saray’a güneş panelleri yerleştirme kararı, AKP milletvekillerine de ilham verdi. AKP’liler, Meclis çatısına güneş panelleri konulması için TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e başvurdu.

Radikal Gazetesi
Meclis Çatısında Obama'nın Beyaz Saray'ı Örnek Alınacak

ABD Başkanı Barack Obama’nın Beyaz Saray’a güneş panelleri yerleştirme kararı, AKP milletvekillerine de ilham verdi. AKP’liler, Meclis çatısına güneş panelleri konulması için TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e başvurdu. ABD’de iklim değişikliği ve küresel ısınma reform paketi tartışmaları sürerken Başkan Obama, yenilenebilir enerji konusunda öncü olma kararı alarak Beyaz Saray’a güner enerjisi panelleri yerleştirilmesi talimatı vermişti.

Obama’nın bu kararının ardından AKP milletvekilleri de Meclis’in örnek olup öncülük yapabileceği görüşüyle harekete geçti. TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Mutsa Öztürk, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, Adana Milletvekili, Prof. Dr Necdet Ünüvar, Ankara Milletvekili Doç. Dr. Aşkın Asan ve Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e bir yazıyla başvurdu.

Sera gazına dikkat

Yeryüzünün aşırı sera gazı salımından dolayı sürekli ısındığına dikkati çeken AKP’li vekiller, dünyada insanoğlu faaliyetleri sonucu 1990 ila 2005 yılları arasında sera gazı salımının yüzde 26 arttığını ve artmaya devam ettiğini hatırlattı. AKP’li milletvekilleri, son 10 yılın global ısınma trendinin, son 30 yılın rakamlarının üstüne çıktığını da vurguladı.

Diğer kurumlara örnek olur

Milletvekilleri, bu çerçevede TBMM binası çatısına güneş panelleri konularak, Türkiye’de sera gazı salımının azaltılmasında, çevreci yeşil enerji kaynaklarının kullanılmasında, yaygınlaştırılmasında ve temiz enerji teknolojilerinin geliştirilmesinde öncülük yapılabileceğini belirtti.

TBMM öncülüğünde yapılan bu örnek uygulamayla tüm resmi ve özel kurum binalarının ve vatandaşa ait konut çatılarının çevreyle uyumlu enerji üretim merkezleri haline dönüştürülmesinin mümkün olduğunu anlatan AKP’li milletvekilleri, başvurularında, “Bu örnek uygulama çalışması, TBMM binası çatısının estetiğini bozmadan yapılabilir. Güneş panellerinden elde edilen elektrik enerjisi TBMM binasının aydınlatılmasında kullanılabilir. Bu tür sembol çalışmalar diğer gelişmiş ülkelerde de uygulanmaktadır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/meclis-catisinda-obamanin-beyaz-sarayi-ornek-alinacak_83102.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!