Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Mendirekkondu’ Alman Projesiymiş!

Haydarpaşa birinci mendireğinin yakınında denizin ortasına kurulan barakayı görüntüleyen Milliyet foto muhabiri Garbis Özatay’ın fotoğrafı gazetemizde yayımlanınca gerçek ortaya çıktı. “Mendirekkondu” olarak tanımlanan barakayı aslında iki Alman sanat öğrencisinin İstanbul’da bir “sessizlik mekânı” olarak tasarladıkları ve iki gün yaşadıkları bu

Milliyet Gazetesi
‘Mendirekkondu’ Alman Projesiymiş!

Haydarpaşa birinci mendireğinin yakınında denizin ortasına kurulan barakayı görüntüleyen Milliyet foto muhabiri Garbis Özatay’ın fotoğrafı gazetemizde yayımlanınca gerçek ortaya çıktı. “Mendirekkondu” olarak tanımlanan barakayı aslında iki Alman sanat öğrencisinin İstanbul’da bir “sessizlik mekânı” olarak tasarladıkları ve iki gün yaşadıkları bu barakayı ve İstanbul’u konu alan bir film çektikleri öğrenildi. 

İstanbul’un içinde, İstanbul’dan ayrı

Barakanın mimarları Mischa Leinkauf (31) ve Matthias Wermke (30), iki Alman sanatçı... Berlin doğumlular ve on yılı aşkın süredir yönetmenlik dahil sinema sektöründe birçok işe imza attılar. Halen Almanya Güzel Sanatlar Akademisi öğrencisi olan sanatçılar, İstanbul’u iyi tanıyor. Wermke, Erasmus öğrenci değişim programıyla geldiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde on ay eğitim görmüş. Sanatçılar, evin bir sanat projesi olarak kendilerinin inşa ettiğni söylüyor. Öğrenciler, projeleriyle ilgili şu bilgileri veriyor:

“İstanbul tüm güzelliğiyle ve 15 milyondan fazla nüfusuyla aynı zamanda çok heyecanlı bir şehir. Özellikle turistler, yabancılar ve yabancı öğrenciler için. Bu şehirde sakin bir yer bulmak çok zor, özellikle sessiz bir yer arıyorsanız. Böyle bir yer bulmak zaman alabiliyor. Bizim için o yer Haydarpaşa mendireğiydi. Mendirek, Avrupa ve Asya’nın ortasına kurulu, coğrafi olarak da tam olarak İstanbul’un merkezindeydi. Biz mendireği İstanbul’un son inşa edilmemiş yeri olarak gördük. İstanbul içinde İstanbul’dan ayrı bir ‘zaman ötesi’ yer yaratmak istedik. Mendirekte iki gün geçirdik.”

Amaçlarının sanatsal bir çalışma olduğunu anlatanikili, söylenenlerin aksine evin kiralanmadığını da söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mendirekkondu-alman-projesiymis_70247.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!